Ben van der Wetering

Vorig clubblad was Ed Woerlee onder de indruk dat zijn teamgenoot Ben van de Wetering al zo lang betrokken is bij DTV’84. Zo wist Ed al van alles te vertellen over Ben. Ed wist zelfs dat Ben eens mee heeft gedaan om DTV in het Guiness Book of records te krijgen met een tafeltennismarathon. Daar wilden we natuurlijk meer over weten!

Vertel eens Ben, wat hield dat record in?
Dat was een Benelux-record. We hebben twee dagen en twee nachten aan één stuk door getafeltennist. Dat zal zo’n 25 jaar geleden geweest zijn. Ik heb dat samen gedaan met Ronald Ekkelenkamp, Nanno Busker, en Jitze Doornbos. Elk uur had je vijf minuten pauze, maar soms dan deed je een paar uur achter elkaar zonder pauze. Dan kon je die pauze opsparen om je te verfrissen, een massage of om even wat te eten. Reden van die marathon was om naamsbekendheid te krijgen voor DTV.

Hoe voelde je je na afloop?
Moe!

Sinds wanneer ben jij lid?
Vanaf het begin. Tussendoor ben ik er een paar jaar uit geweest. In die periode had ik gewoon even geen zin meer in tafeltennissen. Later kwam ik weer eens binnen lopen, gewoon eens even kijken nadat ik boodschappen had gedaan. En toen zag ik een briefje hangen met ‘vrijwilligers gevraagd’. Ik zei tegen Alie dat ik wel wilde helpen met het begeleiden van een jeugdteam. Dat heb ik een paar seizoenen gedaan, en in die periode ben ik weer lid geworden. Van het één komt het ander. Op een gegeven moment hield de wedstrijdsecretaris senioren er mee op. En toen zocht de club daar een vervanger voor. Ik heb aangegeven dat wel te willen doen. En sindsdien doe ik dat. In 2012 ben ik aftredend en dan treed ik ook echt af. Dan zal ik er wel een jaar of vijftien op hebben zitten, denk ik. Dan vind ik het wel mooi geweest eigenlijk. Dus je kunt meteen een vacature plaatsen in dat blaadje.

Hoe oud was je toen je begon met tafeltennissen?
Toen ik begon was ik 19 of 20. Dat was bij de marine. Ik ben daarna lid geworden bij TTV Holtenbroek, dat was onderdeel van Be Quick. Nadat ik in Dalfsen ben gaan wonen, ben ik lid geworden van ASC. Dat is later DTV geworden.

Wat zie je als het hoogtepunt van jouw periode bij DTV?
Dat is de oprichting. Ik ben daar ook bij betrokken geweest.

En heb je ook dieptepunten met de club meegemaakt?
Nee, niet echt.

Zijn er nog doelen die je wilt bereiken met DTV?
Nee, niet echt. Ik vind t mooi geweest. Ik hoef niks meer mee te maken, man. Ik heb alles al meegemaakt.

Ok…, Ed wist te noemen dat jij een bokser hebt. Wat is zijn naam?
Dat is Max. Max is twee jaar.

En heb je nog meer huisdieren?
Twee katten.

Hoe heten die?
Hoe heten die?….Twinkie en…..nee, die ander heeft geen naam. Nee hoor, die luistert toch niet, dus waarom zou ik hem dan een naam geven?

En gaat dat een beetje goed samen? Is er geen haat en nijd tussen die twee?
Welnee, waarom dan? Het zijn geen mensen.

Nee, maar katten en honden. Dat hoor je toch wel eens.
Dat is een fabeltje. Het is maar net wat je ze aan leert.

En kun je dat een beetje redden met het uitlaten van de hond?
Ja, dat doe ik ’s ochtends voordat ik naar het werk ga. Ik ga om 04.00 uur op, en dan laat ik hem een half uur uit. Ik moet om 06.00 uur op het werk zijn, en dan kan ik mooi voor die tijd lekker een half uur met de hond lopen. Daar heeft hij recht op. Af en toe doet iemand het overdag ook, maar niet altijd meer. Max is nogal een sterke hond. Maar hij redt het prima, hoor. Dat moet je langzaam opbouwen.

Wat voor werk doe je?
Ik ben machinaal boekbinder in Meppel bij een groot bedrijf. Ik doe dat nu een paar jaar. Ik werk al 45 jaar. Ik ben ook handsetter, machinesetter, vlakdrukmonteur en doka-piloot geweest, eigenlijk van alles binnen de grafische sector. Het is wel wat minder leuk geworden, in de loop der jaren. Maar ach, ik moet nog een paar jaar en dan is het afgelopen.

Wie wil je volgende editie graag zien in deze rubriek en wat zou je van die persoon willen weten?
Cor Verheul. Vroeger speelde Cor bij Seine Meubelen of bij Flits. Toen heb ik tegen hem gespeeld. Hij werd toen ook al helemaal gek van die draaiballen. Maar ik had een hakverhoging nodig in één van beide schoenen. Cor was schoenmaker. Vlak na mijn verjaardag moesten we tegen elkaar spelen. Hij had een inlegzool meegenomen van kurk. Die zool paste precies! Die kreeg ik van hem voor mijn verjaardag.

En wat wil je van Cor weten?
Nou, of hij dat ook nog weet. Want ik weet het nog wel!

Heb je nog zo’n zool nodig dan?
Ja dat wel, maar dat wordt nu bij een therapeut gedaan.

Reageren