‘Rond-de-tafel’ met Benthe Brandwacht 2

Februari 2016

‘Rond-de-tafel’ met … 

Naam:                                Benthe Brandwacht
Leeftijd:                             15 jaar     
Woonplaats:           
            Dalfsen 

Omschrijf jezelf in 3 woorden:
Rustig, vriendelijk, sportief      

Wat doe jij, naast tafeltennissen, zoal in het dagelijks leven?
Ik ga gewoon naar school. Ik zit in 3TL op het Vechtdal College in Ommen. Naast tafeltennissen loop ik nog 1 keer per week hard en lees ik graag jeugdthrillers.

Speel je competitie en zo ja, in welk team en welke klasse?
Ik speel in jeugdteam 1 en we spelen dit seizoen voor het eerst 2e klasse. We waren vorig seizoen geen 1e geworden, maar we hebben wel 2e klasse aangevraagd.

Neem je deel aan trainingen en zo ja, wanneer?
Ja, ik train op dinsdag- en donderdagavond. Verder train ik op zondagochtend met m’n team in Dedemsvaart. Die trainingen op zondag worden gegeven door Henk Mannes. Daarnaast heb ik in de zomervakanties van 2014 en 2015 meegedaan aan een trainingsstage. Dat houdt in dat je met een hele groep tafeltennissers uit heel Nederland een hele week in Utrecht gaat trainen en leuke dingen doen.

Hoe omschrijf je je eigen speltype?
Aanvallend spel

Hoe omschrijf je je eigen team?
Heel veel gezelligheid, maar we willen ook alledrie steeds beter worden en proberen zo hoog mogelijk te komen.

Waarom tafeltennis?
M’n moeder zit ook op tafeltennis en toen ik 9 jaar was ben ik mee gaan kijken bij tafeltennis. Dat vond ik zo leuk dat ik trainingen ben gaan volgen. Ik heb ook andere sporten geprobeerd, maar tafeltennis vond ik het allerleukste en nu nog steeds! 

Op welke sportieve prestatie van jezelf ben je het meest trots?
Ik heb geen flauw idee. Ik speel vaak ranglijsttoernooien en dat vind ik super leuk om te doen. Ik kom dan meestal de poule niet door, want dan speel ik tegen veel hoger geplaatste speelsters. Maar dan speel ik wel heel goed en daar ben ik wel trots op. Zoals in december, toen was er een ranglijsttoernooi in Assen. Daar ben ik 3e in de poule geworden en helaas gingen alleen de nummers 1 en 2 door.

Wat heeft je doen besluiten om lid te worden van DTV’84?
Ik vond het super leuk! Daarom ben ik lid geworden.

Wat vind jij belangrijk binnen onze vereniging?
De gezelligheid vind ik heel belangrijk.

Op welke manier draag jij je steentje bij aan onze vereniging?
Nu nog niet zo heel veel, maar ik ga nu helpen bij de Clubkas Campagne van de Rabobank om zo zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onze club.

Hoe is het om clubkampioene te zijn? 
Heel leuk! Helaas kon van de jeugd haast niemand meedoen, daarom was ik met m’n team over en dus waren de wedstrijden heel spannend.

Wat zijn je (sportieve) toekomstdromen?
Ik denk om steeds hoger en beter te gaan spelen met mijn team. Voor mezelf wil ik graag een B-licentie halen op de ranglijsttoernooien.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik hoop dat het heel gezellig blijft bij DTV’84. Het zou super zijn als er meer jeugdleden komen.

Hoorn okt2015

Deze foto is gemaakt door Henk Hommes op het ranglijsttoernooi in Hoorn in oktober van 2015. 

Benthe, wat ontzettend leuk dat we jou mochten interviewen! We wensen je heel veel plezier en succes in de voorjaarscompetitie en op de jeugdtoernooien. Zet ‘m op!

2 reacties op “‘Rond-de-tafel’ met Benthe Brandwacht

  1. Reageren Henk Dunnewind feb 1, 2016 23:52

    Mooi verhaal Benthe, heb de laatste weken je zien spelen, wat doe je het goed, samen met Thomas en Robin. Veel succes in de 2e klasse, en nog Gefeliciteerd met je kampioenschap.

  2. Reageren Hans van Eijnsbergen jun 19, 2016 08:59

    Hoi Benthe. Ik heb je zien spelen in Aalsmeer (juni 2016). Je hebt je het afgelopen jaar sterk verbeterd. Je hoort zeker in de 2e klasse te spelen en meteen door naar de 1e klasse. Die B licentie gaat er komen hoor. Een toeschouwer!

Reageren