Ontstaan van DTV’84

In 1969 werd de afdeling Zwolle van de NTTB opgericht. Er was een actieve PR-man die ervoor zorgde dat in elk dorp in de wijde omgeving van Zwolle een tafeltennisvereniging kwam. Dalfsen kon niet achterblijven en bij de omnivereniging ASC kwam in mei 1970 een tafeltennisafdeling. Het was in die tijd heel gangbaar dat ‘kleinere’ sporten bij een grotere sportvereniging werden ondergebracht. Gerard Ekkelenkamp, die in die tijd al een balletje sloeg, was een stuwende kracht in de nieuwe ASC-poot. Vanaf de oprichtingsvergadering werd hij meteen competitieleider en binnen korte tijd was hij bovendien actief in de afdeling Zwolle. Met jeugd- en seniorenteams werd deelgenomen aan de competitie. Gespeeld werd onder andere in de zaal van Hotel van Kuik, de huidige VII Deugden. Als er echter een bruiloft was, kon er niet gespeeld worden. Dan werd de tafeltennistafel wel eens op een handkar geladen en werd ergens anders speelruimte gezocht, zoals de hal van basisschool Het Kleine Veer. Ook werd er gespeeld in het ASC-gebouw op Gerner (voor een deel op zelfgemaakte tafels) en later in Pniël, als dat tenminste niet voor een begrafenis of anderszins verhuurd was. De nieuw gebouwde Trefkoele bood aanvankelijk uitkomst. Gespeeld werd in de buitenzaal. De speeltafels moesten het hele gebouw doorgesleept worden. De zaal had nogal wat vervelende hoeken en de lampen hingen ook veel te laag; het was dus niet verwonderlijk dat de NTTB deze zaal afkeurde. Ook werd toen in de gymzaal aan de Molendijk gespeeld.Al deze perikelen waren uiteindelijk aanleiding voor de vereniging om zich los te maken van ASC en als zelfstandige vereniging verder te gaan. Vooral een eigen gebouw stond al langs op het verlanglijstje van de tafeltennissers. Zij waren van mening dat rechtstreeks behartiging in deze de voorkeur bediende.

Op 9 mei 1984 werd de Dalfser Tafeltennis Vereniging’84 opgericht. Er werd gestart met 78 leden. DTV’84 was een vereniging zonder geld en materialen. Het kas- en bankgeld plus de materialen bleven in het bezit van ASC. Om toch te kunnen spelen, kregen we van Be Quick ’62 uit Zwolle enkele tafels in bruikleen om het seizoen af te maken. Op 4 en 5 juli 1984 organiseerde DTV’84 een tafeltennismarathon, met als doel om een startkapitaal en spelmateriaal aan te kunnen schaffen. Het doel werd gehaald. Nanno Busker, Jitse Doornbos (huidig voorzitter van GTTC Groningen), Roland Ekkelenkamp en Ben van de Wetering speelden 45 uur en 15 minuten aaneengesloten op meerdere tafels onder grote publieke belangstelling en onder deskundige medische begeleiding.

Schoonmaakbedrijf Kalshoven werd in 1986 de eerste hoofdsponsor en zou dat tot 2008 blijven. Kalshoven werd opgevolgd door C1000 Kamphuis uit Dalfsen. Met die overgang werden de rode shirts met zwarte broek ingeruild voor oranje-zwarte tenues, voorzien van C1000-logo. Inmiddels is C1000 Kamphuis veranderd in JUMBO Kamphuis. De oranje tenues werden ingewisseld voor mooie zwart, grijs met gele tenues, gesponsord door Jumbo Kamphuis.

DTV’84 anno nu: een dijk van een vereniging in een prachtige accommodatie. Jong en oud beleeft er tafeltennisplezier in een prettige sfeer.