Sportieve hoogtepunten

In september 1984 vonden de eerste competitiewedstrijden onder DTV-vlag plaats. Niet minder dan 20 teams werden ingeschreven, namelijk twee dames-, vijf heren-, vijf meisjes-, vijf jongens-, en drie (gemengde) welpenteams.

In 1986 werd Henk Mannes tot nieuwe trainer benoemd. Dat is een belangrijke beslissing geweest. Onder zijn bezielende en enthousiaste leiding stijgt het spelpeil van de vereniging met sprongen. Het aantal teams nam ook toe. Al in 1988 groeide de club naar 28 teams. DTV’84 groeide uit tot één van de grootste  verenigingen in de afdeling met op zijn hoogtepunt zo’n 170 leden. DTV’84 was toen even de grootste vereniging binnen de afdeling Zwolle. Hoe groter de club is, hoe meer mogelijkheden er zijn om evenwichtige teams samen te stellen. Maar hoe hoger de teams gingen spelen, hoe moeilijker juist de teamsamenstelling werd. DTV’84 ontkwam er op een gegeven ogenblik niet aan om voor de standaardteams enkele krachten van elders aan te trekken. Al die keren werd daarbij goed overleg met de afstaande club als fatsoensnorm gehouden.

In de loop van de tijd sloten heel wat teams de competitie af met een kampioenschap. Wat dat betreft maakte, door de promotie die eraan verbonden was, het eerste mannenteam een opzienbarende opmars mee. In enkele jaren kwam het van de vierde afdelingsklasse in de landelijke eerste divisie terecht, onder aanvoering van ras-DTV-er, en de beste tafeltennisser die Dalfsen heeft voortgebracht, Barteld van Oenen. In de eerste divisie is het team drie competities uitgekomen.

Een hoogtijdag beleefde DTV’84 op 11 april 2003. Toen ging de vlag uit. Het meisjesteam, bestaande uit Gertrude Bollemaat, Janneke Mulder en Linsey Preuter werd kampioen van Nederland. Burgemeester Elfers woonde de finalewedstrijd in De Doorbraak bij. Hij kon met recht trots zijn, want ook de vice-kampioen kwam uit zijn gemeente. Hoonhorst was namelijk de tegenstander in een zeer enerverende partij.

Het eerste damesteam heeft de prestatie van de heren van destijds geëvenaard in het najaar van 2012: na het behaalde kampioenschap in de tweede divisie kwamen oer-DTV-ers Debbie Matenaar, Willianne Schipper, de zusjes Kim en Linsey Preuter (Effekt’74) en Dionne Damman (voorheen Hoonhorst) sinds het voorjaar van 2013 meerdere seizoenen uit in de landelijke eerste divisie.

Een terugloop in de georganiseerde sportbeleving ging ook niet aan het tafeltennis, zelfs niet aan DTV’84, voorbij. De vereniging is echter nog springlevend en de DTV-teams zijn nog steeds graag geziene gasten in tafeltennisland. In de najaarscompetitie van 2022 komen er vier seniorenteams en één jeugdteam voor DTV’84 uit. De herenselectie, bestaande uit Jan-Jaap Schipper, Harmen Kramer, Hugo Beute, Yoran Tonnema en Rik Weijs (reserve) speelt inmiddels in de landelijke 3e divisie.