Spannend en geslaagd vechtdal Dubbeltoernooi DTV’84

Rond het 40 jarig jubileum van DTV’84, werd twee weken terug ook weer het Vechtdal dubbeltoernooi gehouden. In de zaal van tafeltennisvereniging DTV’84 aan het Smidswegje te Dalfsen streden 12 dubbels van 7 verschillende verenigingen om de toernooiwinst. 

Het toernooi was ingedeeld via 2 zeskampen waarna de nummers 1 t/m 3 per poule naar de hoofdronde gingen de nummers 4 t/m 6 richting de troostronde. 

Het werd een spannende strijd met enkele verrassingen. Zo was het in de troostronde behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er waren 4 dubbels op een tweede plaats met hetzelfde puntenaantal dus moesten de onderlinge resultaten de doorslag geven. Dit was uiteindelijk het gunstigt voor het dubbel Harmsen / Assen van Hou Tafel uit Coevorden. Winnaars van het troosttoernooi werden de dames Boerdijk / Snijder van DTV’84 die uiteindelijk 2 punten boven de rest van het veld uitstaken.

In de hoofdronde was het ook spannend en waren er enkele verrassingen. Zo wisten de winnaars van afgelopen jaar, Uijthof / Werkman hun titel niet te prolongeren na een uitglijder tegen Valster / Ohanesian van Reflex. Dat betekende dat 2 Staphorster dubbels zich op de plaatsen 2 en 3 nestelden waarbij Kuiper / Hassing zeer dichtbij de winst waren maar na het verlies tegen clubgenoten Drost / Delhaas uiteindelijk derde werden. Het dubbel Drost / Delhaas verraste met een tweede plaats maar dit was zeker niet onverdiend. 

Zij moesten alleen het onderspit delven tegen de uiteindelijke winnaars, de gebroeders van de Zwan uit Nunspeet maar spelend voor Harderwijk.

Na de prijsuitreiking en het afsluitende drankje kon een ieder terugkijken op een spannend maar bovenal gezellig toernooi. 

p.s. dank naar Albert Kuiper(Staphorst) voor de foto’s en Ed Woerlee voor de kantinedienst.

Reageren