‘Rond-de-tafel’ met Jos van der Vegt

November 2016

‘Rond-de-tafel’ met …

Naam:              Jos van der Vegt     
Leeftijd:           37 jaar  
Woonplaats:   Hardenberg

Omschrijf jezelf in 3 woorden:
“Grote, vriendelijke reus”

Wat doe je, naast jouw tafeltennisactiviteiten, zoal in het dagelijks leven?
“Ik werk als HR-manager bij Strukton en ben vader van Isa van 9 maanden oud. In de zomer doe ik veel aan watersporten als zeilen en windsurfen en in de winter ski ik graag.”

Speel je competitie en zo ja, in welk team en welke klasse?
“Ja, ik speel competetie in de 2de klasse, team 3. Dit doe ik samen met Nadine, Niels, Janninka, Arjan en Jeri. We hebben een heel gezellig team en vinden vooral de fun en ontspanning belangrijk.”

Neem je deel aan trainingen en zo ja, wanneer?
“Sinds een tijdje geef ik acte de présence aan de ‘Mannes-training’ die om de week op de woensdag plaatsvindt. Best pittig om te combineren met een kantoor in Groningen en woning in Hardenberg. Het is veel rennen en vliegen, maar heel leuk.”

Werpen deze trainingen zijn vruchten al af?
“Dat denk ik wel. De backhand wordt regelmatig(er) op de juiste manier gebruikt en hier ervaar ik veel lol van tijdens de wedstrijd!”

Hoe omschrijf je je eigen speltype?
“Go go gadget arm!”

Waarom tafeltennis?
“Dit is het zogenaamde ‘paplepel effect’. Mijn ouders speelden beiden en zo was de keuze vrij snel gemaakt. Kwam daarbij ook nog dat ik motorisch niet geschikt bleek te zijn voor voetbal. Ik heb eerst nog op jongetjesgym gezeten voor motorische verbetering om vervolgens lid te worden van DTV.”

Op welke sportieve prestatie van jezelf ben je het meest trots?
Heel vlug: “Dat ik ooit van Rik Weijs gewonnen heb! Toen was ik nog klein, irritant en vloekte ik hele zalen bij elkaar..”
Rik hoort het antwoord van Jos en snelt zich richting de interviewer en geïnterviewde om bij te vallen: : Ja, daar kon ik héél slecht tegen!”
Jos: “Nee, het serieuze antwoord is dat ik ooit het jeugd C-ranglijsttoernooi in Hoorn heb gewonnen. Daar kan ik met een trots gevoel op terugkijken. Verder heb ik vroeger stapels bekers gewonnen waar ik nog altijd blij mee ben. Ook dat ik ooit bij Smash Hattem met de jeugd Landelijk B heb gehaald vind ik een van mijn sportieve hoogtepunten.”

Wat heeft je doen besluiten om lid te worden van DTV’84?
“Nou, zoals al eerder waren mijn ouders tafeltennissers en lid van DTV. Toch heb ik al best wat omzwervingen gehad om uiteindelijk toch op het oude, vertrouwde nest terug te keren. In Welpen 21 ben ik ooit begonnen bij DTV, vervolgens het eerste jeugdteam gehaald. Bij Smash Hattem ben ik daarna mijn seniorencarrière gestart, samen met Harry Beekhuis en Han ten Have. Na een paar jaar ben ik gaan studeren in Groningen en tijdelijk gestopt met tafeltennis. Na de studie kwam ik te wonen in Ommen en ben ik samen met Jouwert Turkstra en Richard Kamphuis weer begonnen bij DTV’84.”

Wat vind jij belangrijk binnen onze vereniging?
“De ontspannen sfeer en dat iedereen op zijn of haar manier de sport kan en mag beoefenen.”

Op welke manier draag jij je steentje bij aan onze vereniging?
“Ik ben nu al ruim 7 jaar voorzitter van onze vereniging en draag op deze manier mijn steentje graag bij.”

Wat zijn je (sportieve) toekomstdromen?
“Op sportief gebied hoop ik dat we ons team bij elkaar houden, ik vind dat namelijk erg gezellig. Een andere leuke sport vind ik volleybal. Mijn vriendin Marin volleybalt in Hardenberg en het idee kriebelt wel eens om te gaan volleyballen, maar daar is tot op heden nog geen concreet plan voor. Een toekomstdroom voor DTV’84 is dat, als we in 2020 onverhoopt toch het huidige pand moeten verlaten van gemeente, hoop dat we een mooi DTV-gebouw weten te realiseren in de gemeente Dalfsen.”

Binnenkort, op 23 november, vindt de ALV plaats waar alle leden van harte welkom zijn. Ben je hiervoor al druk in voorbereiding?
“Jazeker. We hebben onlangs als bestuur bij elkaar gezeten om de algemene ledenvergadering voor te bereiden. De tekstuele delen voor het jaarverslag zijn reeds aangeleverd aan de leden ter informatie en voorbereiding. Ik hoop op een goede opkomst en een zinvolle ALV!”

img_1751

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos met dochter Isa

Hartelijk bedankt voor jouw medewerking aan deze rubriek. We wensen je alvast veel succes voor de ALV op 23 november aanstaande!