Teamindelingen Senioren

Hoi allen,

Heel erg bedankt voor het doorgeven van je voorkeuren met betrekking tot de competitie. Het heeft even geduurd, want voordat we de teamindeling op Internet mochten plaatsen, hadden we een AGV-verklaring van iedereen nodig. Inmiddels is alles in orde. Dus dan hierbij de nieuwe teamindeling. Met als meest opvallende: het aantal teams is van 9 naar 7 verminderd. Dat betekent dat er minder spelers competitie zijn gaan spelen. Mitchell is gestopt vanwege een nieuwe studie, Marjolein is zwanger en komend najaar dus uit de running. En Sjoerd heeft vanwege rugklachten aangegeven komende competitie minder te gaan spelen.

Daarentegen staat de terugkeer van Arjan ten Kate die afgelopen competitie vanwege schouderklachten niet in actie kwam. En iedereen kent het verhaal van Jacques. Gelukkig is hij door de doktoren helemaal gezond verklaard en hoeft hij pas in de zomer van 2019 weer op controle te komen. Hem zullen we dus ook weer vaker achter de tafel zien, al is het in eerste instantie nog als reserve.

Wat we tijdens de evaluatie terughoorden van reserves is dat ze vaker moesten spelen dan dat ze wilden. Sommige reserves hebben dan ook aangegeven even liever helemaal geen competitie meer te spelen, omdat ze niet aan de verwachtingen van hun teamgenoten kunnen voldoen. Dus vandaar dat we de uitgangspunten nog even herhalen:
• Een reserve is iemand die geen volledige competitie wil of kan spelen;
• Een reserve kan bij calamiteiten worden gevraagd om te spelen, maar het is niet haar/zijn bedoeling om vaker dan 2 a 3 keer in actie te komen.
• Omgekeerd is de reserve afhankelijk van of de ‘vaste’ teamleden iemand nodig hebben.
• Een reserve kan zijn wedstrijden niet uitkiezen.
• Echter, in goed overleg kan natuurlijk alles.
• Mocht er toch een probleem ontstaan, denk dan vooral ook aan invallers uit andere teams
• Wanneer dit ook geen oplossing biedt, informeer de wedstrijdsecretaris (Wilko) dan tijdig, zodat hij bij de bond het verzoek kan doen om boetevrij met twee spelers te verschijnen.

Robbin Kroes staat als reserve op papier in team 4. In praktijk zal hij voor team 3 (2e klasse). worden ingezet, maar omdat zijn rating beduidend lager was dan dat van Willemien, mocht hij niet op de lijst van team 3 komen te staan. Dus eigenlijk is Robbin reserve van team 3, maar hij moet zijn wedstrijden wel als invaller (dus maximaal 5 keer) uit team 4 spelen.

De landelijke competitie begint al op zaterdag 8 september. De afdelingscompetitie start op maandag 10 september. Voor de senioren zijn de volgende weken vrij geroosterd. Hier kun je rekening mee houden met het maken van afspraken:
zaterdag 20 oktober (landelijk)
22-10 t/m 27-10 (landelijk en afdeling)
05-11 t/m 10-11 (landelijk en afdeling)

allen, veel plezier en pak ze!

Wilko en Rik

De teams zien er als volgt uit:

Dames 1
(Landelijke 2e divisie, zaterdag)
Janninka Kin
Jacqueline Zwakenberg
Nadine Zwakenberg
Mirjam de Boer (’93)
Willemien van Oenen (reserve)
Debbie Matenaar (reserve)
Team 1
(Hoofdklasse, zaterdag)
Jan-Jaap Schipper
Yoran Tonnema
Rik Weijs
Harmen Kramer (reserve)
Team 2
(2e klasse, vrijdag)
Cees Lindenburg
Dionne Damman
Robin Agteres
Debbie Matenaar
Team 3
(2e klasse, vrijdag)
Jery Wormmeester
Jos van der Vegt
Arjan ten Kate
Ton Kneyber (reserve)
Team 4
(4e klasse, maandag)
Niels Mulder
John Schakelaar
Thomas Goutbeek
Willemien van Oenen
Robbin Kroes (reserve)
Team 5
(5e klasse, maandag)
Edith Ekkelenkamp
Ellen Snijder
Peter Matenaar
Terry Kuiterman
Bert Klarenbeek
Jacques den Haan (reserve)
Team 6
(6e klasse, maandag)
Wilco Braam
Jan Verheijen
Henriette Snijder
Mirjam de Boer
Claudi Wormmeester
Sjoerd Slagter (reserve)
 Team 7
(6e klasse, vrijdag)
Wim Schipper
Bram Steen
Wilma Zwakenberg
Ben van der Vegt (reserve)

De volledige competitie-indeling is, wanneer deze bekend is gemaakt, te lezen op: http://www.nttb-oost.nl oude het kopje ‘competitie’ en tabblad ‘competitieresultaten’.

Spelers mogen alleen invallen in een team met een lager teamnummer. Voorbeeld: spelers uit team 2 mogen invallen in team 1, maar spelers uit team 1 mogen niet invallen in team 2. De teams uit de 6e klasse mogen bij elkaar invallen. Spelers uit team 6 mogen dus ook in team 7 invallen. De bond heeft een aantal invalverboden uitgereikt. Voor DTV’84 zijn dit: