Teamindelingen Senioren

Hoi allen,

Nadat het afdelingsbestuur van de afdeling Oost met veel bombarie nieuwe wijzigingen in de competitie-opzet aankondigde, hebben we jullie hier over geïnformeerd en feedback teruggegeven. Als feedback was de grote gemene deler dat veel leden liever helemaal geen wijzigingen wilden, maar als het dan toch moest veranderen, dan maar de 30 games variant. Blijkbaar waren wij als DTV’84 niet de enige. Tijdens de ALV van de afdeling Oost heeft het afdelingsbestuur het volgende besloten:

– in de Hoofdklasse en promotieklasse verandert de competitie-opzet niet;
– in de overige klassen worden 9 wedstrijden ipv 10 gespeeld. Het dubbelspel komt te vervallen. Met als doel om de eindtijd van wedstrijden te vervroegen.

Dat bij de jeugd de voorgestelde veranderingen met belachelijke argumentatie niet werden doorgevoerd, laten we hier even buiten beschouwing.

Daarnaast heeft het afdelingsbestuur een volgende wijziging doorgevoerd. Een hele welkome, als ik de geluiden uit de 6e klasse mag geloven: er komt een poule met de zwakkere teams uit de 6e klasse, zodat de grote verschillen die werden ervaren in deze klasse worden verminderd. Hopelijk wordt het voor de beginnende of de juist wat meer belegen competitiespeler een stuk leuker in de 6e klasse.

Dan de teamindeling. Team 3 heeft na een spannende strijd wederom promotie naar de 2e klasse bewerkstelligd en wat zou het toch mooi zijn, als zij zich dit jaar konden handhaven. Het team is zo opgebouwd met Nadine en Amanda als reserves, dat deze kans zo groot mogelijk is gemaakt. Dit is ten koste gegaan van Arjen, die hier begrijpelijkerwijs even van moest slikken. Hopelijk kan Arjen (als reserve) team 4 naar de hogere regionen in de 4e klasse stuwen. En dan onze vlaggenschepen. Dames 1 krijgt versterking van Benthe Brandwacht die haar periode bij de jeugd moest afsluiten. En Heren 1 wordt aangevuld met bijna-Dalfsenaar Hugo Beute, die in juli in ons prachtige dorp komt wonen. Hugo heeft de laatste jaren 2e en 3e divisie bij GTTC in Groningen gespeeld, staat bekend om zijn hele harde “hoppa”, en tegenstanders krijgen spontaan eczeem als hij de zaal binnenkomt. Maar het leukste van alles is dat Hugo al meer dan twintig jaren bevriend is met Harmen en Rik, uit hun Kampenion-tijd. Dus team 1 is op volle sterkte en kan wellicht in een van de sterkste Hoofdklasse-poules sinds decennia tot verrassend mooie dingen in staat zijn.

De afdelingscompetitie begint op maandag 2 september. De dames starten pas op zaterdag 14 september. Voor de senioren zijn de volgende weken vrij geroosterd. Hier kun je rekening mee houden met het maken van afspraken:
30-09 t/m 05-10 (afdeling)
21-10 t/m 26/10 (landelijk en afdeling)
04-11 t/m 09/11 (landelijk en afdeling)

Zaterdag 30 november is de laatste competitiewedstrijd.

allen, veel plezier en pak ze!

Wilko en Rik

De teams zien er als volgt uit:

Dames 1
(Landelijke 3e divisie, zaterdag)
Janninka Kin
Jacqueline Zwakenberg
Nadine Zwakenberg
Mirjam de Boer (’93)
Benthe Brandwacht
Marjolein Boerdijk (reserve)
Debbie Matenaar (reserve)
Team 1
(Hoofdklasse, zaterdag)
Jan-Jaap Schipper
Hugo Beute
Yoran Tonnema
Harmen Kramer
Rik Weijs (reserve)
Team 2
(2e klasse, vrijdag)
Cees Lindenburg
Dionne Damman
Robin Agteres
Debbie Matenaar
Team 3
(2e klasse, vrijdag)
Jery Wormmeester
Jos van der Vegt
Robbin Kroes
Amanda van Dijk (reserve)
Nadine Zwakenberg (reserve)
Team 4
(4e klasse, maandag)
Niels Mulder
John Schakelaar
Willemien van Oenen
Arjan ten Kate (reserve)
Team 5
(6e klasse, maandag)
Edith Ekkelenkamp
Ellen Snijder
Peter Matenaar
Terry Kuiterman
Bert Klarenbeek
Team 6
(6e klasse, maandag)
Wilco Braam
Jan Verheijen
Henriette Snijder
Marjolein Boerdijk
Jacques den Haan (reserve)
 Team 7
(6e klasse, vrijdag)
Wim Schipper
Bram Steen
Wilma Zwakenberg
Sven van Unen (reserve)

De volledige competitie-indeling is, wanneer deze bekend is gemaakt, te lezen op: http://www.nttb-oost.nl onder het kopje ‘competitie’ en tabblad ‘competitieresultaten’.

Spelers mogen alleen invallen in een team met een lager teamnummer. Voorbeeld: spelers uit team 2 mogen invallen in team 1, maar spelers uit team 1 mogen niet invallen in team 2. De teams uit de 6e klasse mogen bij elkaar invallen. Spelers uit team 5 en 6 mogen dus ook in team 7 invallen. De bond heeft een aantal invalverboden uitgereikt. Voor DTV’84 zijn dit: