‘Rond-de-tafel’ met John Schakelaar

September 2016

‘Rond-de-tafel’ met …

Naam:              John Schakelaar           
Leeftijd:           30 jaar  
Woonplaats:   Zwolle                              

Omschrijf jezelf in 3 woorden:
Sociaal – betrouwbaar – aardig                        

Wat doe je, naast tafeltennissen, zoal in het dagelijks leven?
Ik werk fulltime bij BRcontrols te Zwolle. Een bedrijf dat een beter klimaat mogelijk maakt bij bijvoorbeeld kantoren, zwembaden en ziekenhuizen. Verder ga ik bijna elk weekend wel een biertje pakken; als het niet in de stad is, dan wel bij vrienden. Verder dart ik veel en speel ik competitie in de horecadarts.

Speel je competitie en zo ja, in welk team en welke klasse?
Jazeker speel ik competitie. Het aankomende seizoen speel ik met Marinka, Nienke en Ton (team 4) voor het eerst in de 3e klasse. Ben benieuwd hoe ik (en het team) het er vanaf ga brengen.

Neem je deel aan trainingen en zo ja, wanneer?
Nee, helaas ben ik niet aan het trainen. Ik zit dagelijks door heel Nederland met mijn werk dus weet bijna nooit hoe laat ik precies weer thuis ben. Maar misschien dat ik dit aankomende seizoen wel een paar trainingen ga meepakken.

Hoe omschrijf je je eigen speltype?
Aanvallend, maar soms een beetje té.

Hoe omschrijf je je eigen team?
Dit nieuwe team is voor mij vrij nieuw, maar uiteraard wel het gezelligste! Mijn vorige team was zeker weten het leukste team met alleen maar dames. Hierbij wil ik dan even de dames bedanken voor de gezelligheid van de afgelopen seizoenen. Bedankt Willemien, Ellen, Edith, Marjolein! Nienke en Marinka, ik zie jullie straks weer in de 3e klasse.

Waarom tafeltennis?
Ik zat vroeger altijd op voetbal, maar het laatste jaar hadden we geen trainer meer en het plezier was niet meer aanwezig. Ik ben een keertje op een schoolkamp mee geweest en daar speelde we vaak voor de gein tafeltennis. Ik dacht, dat lijkt me wel wat. Een paar weken later mocht ik een balletje slaan bij Be Quick `62 in Zwolle. Dit was me zo goed bevallen dat ik hiermee dacht door te moeten gaan.

Op welke sportieve prestatie van jezelf ben je het meest trots?
Dat moment heb ik helaas nog niet gehad.

Wij gaan er vanuit dat hier aankomend seizoen verandering in gaat komen 🙂  

Wat heeft je doen besluiten om lid te worden van DTV’84?
Wij (Ellen, Riad, Henk en ik) zijn met ons hele team vanuit Zwolle overgestapt naar DTV ’84. De reden was dat de twee clubs uit Zwolle gingen samenwerken en het  daar zo druk was dat je niet meer normaal een balletje kon slaan. Daarom hadden we besloten om ergens anders te gaan spelen. En omdat het altijd heel leuk en gezellig is bij DTV was de keuze snel gemaakt.

Wat vind jij belangrijk binnen onze vereniging?
De gezelligheid en zeker de sfeer.

Op welke manier draag jij je steentje bij aan onze vereniging?
Ik draai graag kantinediensten. En als er technische problemen zijn hoor ik het graag en probeer ik ze dan uiteraard op te lossen.

We hebben begrepen dat je een groot fan bent van PEC Zwolle. Hoe kijk je tegen de seizoenstart van PEC aan en wat zou je Ron Jans mee willen geven als tip?
Dit seizoen loopt het nog niet echt lekker, nee. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het zeker weer linkerrijtje wordt en dat we misschien ook wel weer gaan meespelen voor een ticket voor Europees voetbal. We wachten af.
Wat ik Ron Jans mee wil geven is dat hij iets meer aanvallend voetbal moet spelen. Hij wil het allemaal te mooi. Maar wat ik net al zei, ik heb het volste vertrouwen in PEC en zeker in Ron Jans.

De rubriek ‘Rond-de-tafel’ is weer opgestart na de zomerperiode. Wat waren de hoogtepunten van jouw zomer?
Niet veel, eerlijk gezegd. Ik heb lekker gewerkt en af en toe een weekje of een paar dagen vrij genomen. Begin september ga ik met mijn moeder en zus nog wel een weekje weg. Wij gaan altijd naar Egmond aan Zee en hopen dan op mooi weer.

Heb je tijdens de zomerperiode nog sportieve activiteiten ondernomen om straks topfit aan te verschijnen aan de competitiestart?
Ja, op  het terras gezeten met een biertje in mijn hand als het mooi weer was. Nee sorry, het zal zeker weer wennen zijn als de competitie weer gaat beginnen.

Hoe ziet jouw ideale competitieavond er uit?
Ik hoop altijd op leuke tegenstanders. En als ik lekker heb gespeeld ben ik al dik tevreden. Tussen de wedstrijden lekker babbelen en na de wedstrijd een lekker biertje doen met het uit- en thuisteam is wat voor mij een ideale competitieavond maakt.

Wat zijn je (sportieve) toekomstdromen?
Eerst maar even goed mijn best doen in de 3de klasse. Daarna zien we wel verder.

Wil je verder nog iets kwijt?
Nee, verder niks te melden. Als jullie nog meer van me willen weten hoor ik het graag.

10557332_10203333347067005_5651773388498622524_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste keer dat PEC Zwolle de KNVB beker won was John daar bij. “Wat een feest was dat! Toen ik tijdens de open dag de kans kreeg om met de dennenappel op de foto te gaan heb ik die kans direct aangegrepen!”

Hartelijk bedankt voor jouw medewerking aan deze rubriek. We wensen je alvast veel succes en plezier tijdens (de voorbereidingen op) de najaarscompetitie!

Reageren