DTV’84 wint kraker in Hoofdklasse van Blauw Wit

Sinds lange tijd doet DTV’84 weer eens mee om het kampioenschap in de Hoofdklasse van de afdeling Oost. Promotie naar de 3e divisie lonkt, waarbij Blauw Wit 1 uit Almelo de meest belangrijke uitdager is. De thuiswedstrijd speelden de Dalfser heren tenauwernood gelijk en de voorsprong bedroeg 6 punten. Er stond dus wat op het spel. Kopman Hugo Beute was afwezig door vakantie, waardoor DTV aantrad met  Jan-Jaap Schipper, Yoran Tonnema  en Harmen Kramer. Blauw Wit zette daar Jos Reuvekamp, Erik Pijper en Jaap van Hummel tegenover. Yoran had de statistieken eens goed doorgenomen en kwam tot de conclusie dat hij zijn eerste wedstrijd moest spelen tegen Erik Pijper. Kon hij niet verliezen. De eerste twee games was dat ook zo. Zoals het zo vaak is gegaan, zal het zelfvertrouwen van Yoran hem in de weg hebben gezeten. 3-2 verlies. Omdat Jan-Jaap in een knappe pot ook 3-2 verloor, keek DTV’84 al snel tegen een 2-0 achterstand aan. 

Harmen mocht aantreden tegen Van Hummel, de 103-jarige veteraan die bekend staat om zijn fanatisme en strakke verdediging, maar vooral ook om zijn scherpe Facebook-reacties. Gelukkig voor DTV wist Harmen een 1-0 gamestand met de hem kenmerkende harakiri-aanvallen om te zetten in een 1-3 overwinning. En Harmen kon zijn lol in het dubbel ook niet op. Want met Japie aan zijn zijde en Jos en Jaap van Hummel tegenover hem, waren het noppen die de klok sloegen. En die arme Harmen die die elke keer maar naar de tafel moest komen om die bal in te beuken. Ook dit werd met 7-11 in de vijfde in Dalfser voordeel beslist, waardoor de stand gelijk stond. Een ding was zeker: dit werd een lang avondje. Het Dalfser publiek ging er eens goed voor zitten (en staan), met een lekker plakje cake. 

Jan-Jaap boekte een soevereine overwinning tegen Erik , waardoor DTV’84 zelfs 2-3 voor kwam. Jos startte soeverein tegen Harmen, met een 2-0 voorsprong maar gaandeweg kreeg Harmen steeds meer vat op de lastige service van Jos. En die service, daar zou nog lang over worden nagepraat….

Want naarmate Jos meer risico in zijn service ging leggen, mislukte er ook wel eens eentje. En dat kon Jos slecht hebben, bleek later. Niet dat die service mis ging, maar vooral dat Harmen daar geen “sorry Jos”  voor zei. En zo ontstond de hilarische situatie dat de vereniging die met spelers als Wanschers, Koole en Gierveld het illegaal uit-de-hand-serveren op beslissende momenten tot kunstvorm heeft verheven, excuses wilde voor een fout-service. En nog gekker, boos werd omdat dit niet gebeurde! Harmen had dit gelukkig allemaal niet door,  was gefocust op zijn spel en kon zijn 0-2 achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning. Maar Jaap van Hummel had het allemaal wel meegekregen. Vol opgekropte frustratie, woede en andere ondefinieerbare emoties trad hij aan tegen Yoran, die met 1-3 zegevierde. “Dan maar geen lange piemel”, moet Yoran hebben gedacht bij het aanschouwen van dit bijzondere tafereel. 

De sfeer werd er niet gezelliger op in Almelo. Maar DTV wist met 3-7 te zegevieren. Jaap van Hummel droop af zonder zijn tegenstanders te feliciteren of een hand te geven. Supporters keerden vol ongeloof huiswaarts . Harmen wist met Jos onder het genot van een biertje te achterhalen (en uit te praten) waar de crux nu zat. En de grote verliezers waren Hugo en Rik die deze bijzonder enerverende avond aan zich voorbij hadden laten gaan. 

In betere tijden…..

Reageren