De Spiegel en De Polhaar domineren scholierentoernooi

Een uitermate geslaagd scholierentoernooi tafeltennis is gewonnen door De Spiegel. Het scholierentoernooi kende dit jaar een recordopgave van 32 kinderen, waarvan er uiteindelijk 29 ten tonele verschenen. Kinderen van De Zaaier, OBS Heidepark, De Uitleg, St. Cyriacus, Het Avontuur en dus ook van De Spiegel en De Polhaar wisten de weg naar tafeltenniscentrum “De Doorbraak” in Dalfsen te vinden. De kinderen waren over twee categorieen verdeeld, de 7 tot en met 9 jarigen en de kinderen van 10 en 11 jaar.  

In deze laatste categorie waren de kinderen van De Spiegel ruim vertegenwoordigd. En in de halve finales stonden dan ook alleen maar Spiegel-kinderen. Uiteindelijk wist de 10-jarige Joep Dieker de even oude Nathan Jansen in de finale met 11-3, 11-5 en 12-10 te verslaan. Opmerkelijk, aangezien Nathan in de poule Joep nog de baas was. Thomas Mestenbeld werd derde door zijn klasgenoot Jorgen Fokkert met 3-0 te verslaan. 

Bij de jongste kinderen was het De Polhaar dat de klok sloeg. De halve finales waren dan ook rood gekleurd.  Na twee halve finales die allebei in een beslissende vijfde game werden beslist, stonden Pieter Scheewe en Jens Hidding in de finale. Pieter versloeg Jens met 11-7,11-4, 7-11 en 11-6. Jelmer van Leussen completeerde het podium door Lars Grotenhuis met 3-1 te verslaan. 

Aangezien zowel De Spiegel als De Polhaar in beide klassen het volledige puntenaantal wegkaapten, moest het scheidsrechterkorps de uitslagen doorspitten. Uiteindelijk werden in beide klassen de beste nummers 8 bij elkaar opgeteld. De Spiegel was met 7 kinderen vertegenwoordigd, en De Polhaar met 5. Hierdoor bleef de wisselbokaal in bezit van De Spiegel. 

De Polhaar en De Spiegel mogen Dalfsen vertegenwoordigen tijdens Tabletennis “The Battle” dat in maart tijdens het NK tafeltennis zal worden gehouden. 

Dank aan Ron, Luc, Carin, Laura, Jan, Jery, Benthe en Rik. Met zoveel vrijwilligers kon het toernooi niet anders dan een succes worden. En zo geschiedde!

Reageren