Heren DTV’84 kampioen in de Hoofdklasse

In Enschede is het eerste herenteam van DTV’84 afgelopen vrijdag kampioen geworden in de Hoofdklasse. Aangezien de voorsprong voor dit weekend al was opgelopen tot 19 punten was afgelopen vrijdag slechts één punt benodigd om het kampioenschap binnen te halen. Yoran Tonnema liet er geen twijfel over bestaan en sloeg opponent Stefan Holwerda met flitsend spel van tafel. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen liep Tonnema samen met Harmen Kramer en Jan-Jaap Schipper uit naar een regelmatige 8-2 overwinning. Dit alles onder toeziend oog van zelfbenoemde kopman Hugo Beute en non-playing-captain Rik Weijs.

vlnr Hugo, Harmen, Yoran, Jan-Jaap en Rik

Met een gemiddelde score van 8-2 per wedstrijd zat het kampioenschap er al weken aan te komen voor het Dalfser vriendenteam. Zeker toen halverwege de competitie concurrent Blauw-Wit uit Almelo in een tumultueuze wedstrijd aan de kant werd gezet met 3-7. Uiteindelijk kwam het kampioenschap tot stand door de teamsterkte in de breedte. Zo werden alle dubbelspelen gewonnen en als één van de spelers een offday had, werd dat opgevangen door de andere twee.

Door dit kampioenschap in de hoogste regionale klasse zal DTV’84 na een afwezigheid van 18 jaar terugkeren in de landelijke competitie bij de heren. In het voorjaar van 2002 speelde het team onder leiding van good old Barteld ‘Batse’ van Oenen in de tweede divisie haar laatste landelijke wedstrijd in De Doorbraak. Aan de huidige bezetting van het eerste herenteam de taak om die oude tijden te laten herleven.

Reageren