DTV clubkampioenschappen recreanten 2017 1

Hebt U nog ‘boer zoekt vrouw’ gekeken? Van dit jaar?

Wat mij opviel, is het woordgebruik van vooral de jongere vrouwen, die hartstochtelijk op zoek gingen naar het ultieme supergeluk. En dan doel ik op het woordje ‘super’.

Te pas en te onpas gebruikt, om, nou ja waarom eigenlijk?

Het woord super gebruiken we zelf ook veel. Je kunt voor boodschappen naar de ‘super’-markt gaan, de Jumbo bijvoorbeeld…. Je kunt ook super tanken, dan weer niet bij de Jumbo. In de VS heb je de ‘superbowl’, en ik hoop dat ik dit goed spel.

Ook ons jaarlijkse clubkampioenschap was dit keer weer supergezellig, superspannend en supersportief. Met verbeten trekken werden missers verwerkt, winnende partijen met een glimlach en supertrots aangenomen, alsof het de gewoonste en superste zaak van de wereld was, geaccepteerd en\of als de boer met kiespijn ‘genoten’. Ja, het is me wat met ons, superrecreanten.

En dan heb je natuurlijk, niet te missen, de winnaars en verliezers. Er kan maar één de winnaar zijn, en dat was ik. Nou ja, van de èchte recreanten. Ha, ha, en nu zie of hoor ik U denken “kan die Tijs niet wat bescheidener zijn’? Het is maar voor het eerst,dat je bovenaan staat, sinds vele jaren… Ja, tennisluitjes, alles goed en wel – en ik krijg er geen lintje voor, zoals ooit ons aller Alie, maar ik ben toch wel supertrots, deze mijlpaal in mijn eenvoudige bestaan te hebben mogen bereiken. Gewoonweg super.

En dan die superjaloerse blikken, of zeer welgemeend “goed gedaan jochie”… enzovoorts. Het zal me altijd bijblijven. Dat neemt van je ‘never-en-nooit’ iemand mij af.

Genoeg hierover. Pas geleden heb ik nieuwe schoenen gekocht, en nu zegt mijn vrouw ook al, dat ik er niet naast moet gaan lopen. Goed bedoeld natuurlijk… Maar als ex-docent Duits weet ik ook wel:”Bescheidenheit ist Eine Zier, doch weiter kommt man ohne ihr”. Zo zie ja maar weer, talenkennis komt altijd van pas.

Dit alles neemt echter niet weg, dat er nog veel meer aandacht uitging naar onze echte super-kampioenen van de elite-garde. In een superspannende eindspurt gingen, onder grote belangstelling, de fanatiekelingen, de competitiespelers Sjoerd Slagter, Ed Woerlee, José Bekhuis en Jan Verheyen van bil. Wat een kanjers. Wat zou ik graag met die superspelers willen en kunnen meedoen. Maar ja, zo goed ben ik helaas niet. Wat een ressentiment…

En dan de uitslagen. Van de groep van 7 spelers in een poule werd Gezienus Stegeman 2e; Jan Willem Mulder 3e en Janke de Jager 4e.

Van onze kopgroep werd uiteindelijk 1e Ed Woerlee; 2e Sjoerd Slagter; 3e José Bekhuizen en 4e Jan Verheyen. Super gespeeld jongens!!
Nu zitten sommigen met een kater, anderen met een dooie mus of enig ander dier. Volgende keer beter. Volhouden maar, en flink trainen en wie weet, ben je volgende keer wel de super…

Aldus opgetekend en naar waarheid verteld,

Tijs Huisman

CK recreanten 26-4-2017 - 2

v.l.n.r: Jan Verheijen, José Bekhuis, Ed Woerlee, Sjoerd Slagter, Janke de Jager, Tijs Huisman, Jan Willem Mulder en Gezienus Stegeman
Prijzen gesponsord door Hertsenberg Bloemen (www.hbshops.nl)

Eén reactie op “DTV clubkampioenschappen recreanten 2017

  1. Reageren Rik mei 1, 2017 20:51

    Leuk stukje Thijs, super!

Reageren