Heren 1 wil alle supporters bedanken!

Ze konden het niet bolwerken zaterdagmiddag in een bomvolle zaal in Heino. De pingpongers van DTV’84 mochten in ’t Roekenest hun belangrijke promotiewedstrijd voor een plek in de landelijke 3e divisie spelen.

Afgelopen weken stond veel in het teken van deze wedstrijd. Zo hadden Yoran Tonnema en Rik Weijs hun ledematen gespaard door de zomeravondcompetitie volleybal even aan hun neus voorbij te laten gaan. Er werd nog wat extra getraind, tactische patroontjes werden besproken, maar het mocht allemaal niet baten: in een spannende strijd verloren de Dalfsenaren met 3-5 van TTV Bosman/Wezep 1. In de negende wedstrijd tussen Jan-Jaap Schipper en Hermen van de Schootbrugge verloor Japie een game (2-1 voorsprong), waardoor bij een 5-5 gelijkspel het gamevoordeel altijd in het voordeel van de Wezepenaren zou zijn.

Ondanks een tegenvallende start (Yoran verloor met 3-1 van Hermen van de Schootbrugge), bereikte DTV’84 een gunstige uitgangspositie. Rik Weijs versloeg met 3-2 Jeroen Rotman en Jan-Jaap Schipper wist een 0-2 en 2-6 om te buigen in een overwinning tegen de 15-jarige Julian Plette. Plette geldt met afstand als het grootste talent uit Oost-Nederland, maar had zichtbaar moeite met de fantastische ambiance in ’t Roekenest. Veel Dalfsenaren, Wezepenaren, vrienden, familie, een verdwaalde handbalsupporter, enkele groupies, en spelers van andere clubs hadden de moeite genomen om de spelers met toeters, spandoeken en groot enthousiasme aan te moedigen. Vooral de Dalfsenaren lieten zich hierdoor oppeppen en ook achter de tafel lieten zij zich horen met fanatieke vreugdekreten, waardoor er een mooie wisselwerking met het publiek was.

Cruciale wedstrijd was het dubbelspel. Waar Yoran en Japie in de afgelopen twee competities 18 van de 20 dubbelspelen in winst hadden weten om te zetten, wilde het in Heino geen moment vlotten. Veel onnodige missers, fout-services en degelijke tegenstanders die weinig fouten maakten, zorgden ervoor dat Wezep op een 2-2 gelijke hoogte kwam. Hierna wist Wezep zelfs uit te lopen tot 2-4 (verlies Weijs en Tonnema), waarna Japie de Dalfser burger moed gaf. Op 3-4 was het zaak voor Weijs om zoveel mogelijk games te pakken tegen kopman Plette. Dit leek in de tweede game te gaan lukken, maar Weijs wist een 10-6 voorsprong niet te verzilveren. Gelukkig voor DTV’84 won de kale krijger wel de derde game en ook de vierde game moest in de verlenging worden beslist. De jeugdige Plette benutte zijn ijzersterke service optimaal en bracht Wezep hiermee op een 3-5 voorsprong. DTV’84 mocht nu geen game meer verliezen, een moeilijke, maar niet-onmogelijke, opgave kijkend naar de wedstrijden die nog op het programma stonden. Maar helaas ging het al mis in de wedstrijd van Japie tegen Van de Schootbrugge. De heren van Wezep mogen het volgend jaar gaan waarmaken in de 3e divisie, een beloning voor een ijzersterk seizoen. De heren van DTV’84 1 willen alle circa 80 supporters enorm bedanken voor hun support op hun vrije zaterdagmiddag. Het heeft hen erg goed gedaan tijdens de wedstrijden. Prachtig om te zien hoe DTV-ers er voor elkaar zijn bij dit soort bijzondere wedstrijden. Wie weet komt er nog eens zo’n mooie kans.

IMG_5139

Reageren