1e en 4e plek voor Bram bij Special Olympics in Twente

Afgelopen weekend werden in Twente de tweejaarlijkse Nationale Spelen van de Special Olympics georganiseerd. Een evenement met 3000 sporters in 25 verschillende sporttoernooien. Vrijdagmiddag konden we ons al op tijd inchecken in het Olympisch dorp, waar we onze vrienden van ASC Gym en Dance ok uit Dalfsen tegenkwamen, wat een gezelligheid gelijk al! En in de tent zagen we oude bekenden van 4 jaar geleden, de tafeltennissers van Litac! Met de gymmers hebben we wat spelletjes gedaan, gegeten en gingen we op naar de openingsceremonie in het Fanny Blankers Koen Stadion. Na de atletenparade waren daar onder andere Kjeld Nuis, Mark Tuitert en Pieter van Vollenhove om het officieel gedeelte te openen samen met een aantal sportambassadeurs uit Twente. Ronny Ruisdal sloot het feest af.

Zaterdagochtend waren onze teamgenoten van Litac al vroeg uit de veren, lees 5 uur, Bram had gelukkig nergens last van en sliep door tot 7 uur. Na een lekker ontbijt stond de FC Twente bus ons op te wachten om naar ons naar Losser te brengen, waar het Tafeltennis Toernooi werd gespeeld. Eerst een 5 kamp, die werd gespeeld in best of 3. Na een paar mooie wedstrijden werd hij hierin 4e in de poule. Na de lunch werd er nog een poule van 4 gespeeld. Hierin werd Bram 2e. Om 14.30 gingen de dubbels van start. Bram was gekoppeld aan Louis van De Brug uit Groningen. Ze speelden twee spannende wedstrijden tegen de koppels van Swift uit Deventer en De Toekomst uit Lochem, die ze allebei winnend afgesloten. Wat resulteerde in een prachtige 1e plaats.

Na deze eerste dag vol wedstrijden stond een speciale Special Olympics bus te wachten om ons weer naar het Olympisch Dorp te brengen. Daar stond een Chinees buffet voor ons klaar. Nog even in het zonnetje gezeten met de gymmers van ASC. Totdat de muziek in de feesttent aanging, Bram stond met z’n vrienden op, trokken een sprintje richting de feesttent en stonden in mum van tijd voor aan bij het podium. De Twentse Toppers brachten de sfeer er mooi in, de polonaise kwam regelmatig voorbij. Maar het hoogtepunt van de avond, de reden waarom ze zo graag vooraan stonden, was natuurlijk het optreden van Jannes. Wat een feest maakte hij er van met het podium vol sporters, Bram lukte het om zelfs naast Jannes te staan! Nog even nakletsen, de adrenaline laten zakken en rond 22.00 uur lekker gaan slapen.

Zondagochtend de tent vast leeggehaald en nog even gezellig samen ontbeten met de vrienden van de gym. Na hun uitgezwaaid en succes te hebben gewenst met de finalewedstrijden, gingen we weer op naar Losser. Vandaag een 5kamp, met wedstrijden in best of 5. Een tribune vol fans, zag spannende partijen. Na de poule werden de finales gespeeld in best of 3. Bram mocht tegen Elke van Twekkelerveld gaan strijden om de 3e/4e plek. Hier had hij al 2x tegen gespeeld dit weekend en 2x net verloren. Deze partij begon Bram scherp, bleef rustig en wachtte zijn kansen af om toe te slaan. Zo pakte de eerste game. De tweede game ging naar Elke. Op naar de beslissende 3e game. Van 5-2 achter bij de wissel, naar 8-6 voor. De spanning sloeg toe. Het publiek en de coach kregen vlammende handjes en Bram stond te trillen op zijn benen, wat was het spannend. Helaas was Elke iets beter bestand tegen de spanning en pakte de game en wedstrijd met 11-8. Een dikke knuffel voor Elke, want wat was het een mooie pot.

Na 14 wedstrijden en heel veel mooie nieuwe vriendschappen was het tijd voor de medailleceremonie. Eerst werden alle coaches naar voren geroepen en kregen ook wij een medaille omgehangen voor onze inzet, wat een verrassing. Bram mocht een gouden medaille ophalen voor zijn 1e plaats in het dubbelspel en een prachtige medaille voor de 4e plek in het enkelspel.

Op naar huis, waar we het weekend nog even afsloten bij Mansier met de fans! De volgende spelen zijn in 2024 in Breda en Tilburg, daar zijn wij zeker weer bij, wat een fantastisch sportfeest!

Groetjes Bram en Willianne 

Reageren