Tafeltennisdeelnemers Vechtdal dubbeltoernooi grote winnaars

Vorige week maandag werd na 2 toernooiloze jaren het Vechtdal dubbeltoernooi weer gehouden. In de zaal van tafeltennisvereniging DTV’84 aan het Smidswegje te Dalfsen streden 17 dubbels van 6 verschillende verenigingen om de toernooiwinst. 

Het toernooi was ingedeeld op rating van de spelers maar dat dit geen garantie is voor de dubbelprestaties bleek al snel in de voorrondes. Zowel het 4de geplaatste, Laura Kroes en Lisa van Eijk als het 2de geplaatse dubbel Ad Werkman en Sander Uijthof, beide van Dedemsvaart, gingen al onderuit in de voorronde. Deze voorronde werd volgens een best of 3 gespeeld en er werd om elke game gestreden. 

Na deze voorronde volgde een nieuwe indeling met 3 poules waarbij een ieder dubbel weer fanatiek aan de bak kon. 

In de poule rating +1000 werd na een spannende strijd het dubbel Marjolein Boerdijk / Ellen Snijder(DTV ’84) verslagen door het gelegenheidsduo Jacques den Haan / Gerrit Oosterink (DTV ‘84/Wijhe). 

Gerrit & Jacques

In de poule rating +1500 werden Ad Werkman en Sander Uijthof overtuigend eerste, na hun clubgenoten Laura Kroes en Lisa van Eijk te hebben verslagen. 

Ad & Sander

Tot slot de strijd in de poule rating +2000, hier werden Ton Kneyber en Cees Lindenburg(Dedemsvaart) de grote winnaars na een overwinning op John Schakelaar en Niels Mulder(DTV ’84).

Ton & Cees

Na de prijsuitreiking en het afsluitende drankje kon een ieder terugkijken op een gezellig en fanatiek toernooi. Voor een groot aantal spelers betekende dit, dat men soms meer dan 20 games gespeeld had aan het einde van de avond; een ware slijtageslag onder hoge tropische temperaturen. Dat iedereen toch het einde van de avond haalde en voldoening haalde uit het spelen van een dubbeltoernooi was de ware winst. Aangezien men in de competitie het dubbelspel achterwege laat, is dit onderdeel van de tafeltennissport nog altijd bijzonder in trek. 

Wij kijken nu al uit naar het volgende Vechtdal dubbeltoernooi in 2023! 

p.s. dank naar Albert Kuiper(Staphorst) voor de foto’s en Jan-Jaap Schipper voor de kantinedienst. En bovenal Barteld van Oenen voor de organisatie (red.)

Reageren