Verslag seizoensafsluiting 2020-2021

Op 12 juni was “de afsluiting van het seizoen”. Een seizoen dat eigenlijk nooit echt begonnen is door alle Corona maatregelen en omstandigheden. Een gek seizoen waarbij we niet echt hebben kunnen doen waar we zo blij van worden: gezellig samenzijn en sportief bezig zijn. Een afsluiting in “De Doorbraak” zat er dan ook niet in…”maar wat dan wel”? peinsde de feestcommissie, bestaande uit John Schakelaar, Henriëtte Snijder en Ellen Snijder. Of zullen we weer een pubquiz organiseren, onder de bezielende leiding van Barteld van Oenen, die dit eerder ook al naar volle tevredenheid heeft gedaan… 

Laten we dat doen, toch een competitie-element maar bovenal een gezellig samenzijn, al is t dan op afstand! 

Ter voorbereiding hebben alle leden in de week voor de pubquiz een tasje ontvangen met daarin verschillende lekkere dingen voor bij de pubquiz, of voor “zomaar een avond”. Ook zat er een spelletje in met DTV logo en een brief van het bestuur. Ook deed onze sponsor Jumbo Kamphuis een lekkere “duit in het zakje”: hij sponsorde de doosjes chocolade, waarvoor nogmaals dank! Alle tasjes zijn door ons persoonlijk afgeleverd. Een hele klus, maar wel een leuke klus! Erg leuk om de positieve reacties te krijgen, de tasjes werden enthousiast ontvangen! 

Zo’n 20 deelnemers hadden zich aangemeld voor de gezellige pubquiz. Een aantal van hen vormde een setje, zoals bijvoorbeeld Willianne en Bram: 

De vragen waren gevarieerd zodat iedereen kans maakte om goed te kunnen scoren. Maar of dat nou ’t belangrijkste was…? Het werd hoe dan ook een gezellige avond met een hoop lol! 

Op de avond zelf kreeg de feestcommissie al snel erg veel respect voor Yoran, die de vorige x de uitslagen in z’n eentje bij heeft gehouden. Deze “feestcommissie en jury” had t zweet op de kop staan en konden t bijna niet bijbenen, pfffffff respect Yoran, respect! 

Uiteindelijk was de duidelijke winnares: Edith Bouwman-Ekkelenkamp. Nogmaals van harte Edith, je hebt een hele mooie score neergezet! 

Het plan was, om de winnaar “live” te overvallen (tijdens het nakletsen met de deelnemers), hem/haar te feliciteren en de prijs te overhandigen, maar helaas lukte dat niet… de jury zat in Dalfsen, de winnaar in Ommen. 

Wat de overige deelnemers echter niet hebben gezien, is dat we na afloop vd pubquiz wel meteen in de auto zijn gesprongen met z’n drieën om naar Ommen te rijden. Daar hebben we Edith verrast met een “champagnefles” vol chocola en een mooie bos bloemen. 


We hebben als feestcommissie genoten van de voorbereiding, het persoonlijk langs brengen van alle tasjes, het bedenken van de quizvragen, het jureren op de avond zelf en… het naborrelen bij de winnares. 

Het zou fijn zijn als we elkaar na de zomer weer fijn in “De Doorbraak” kunnen ontmoeten. Hopelijk tot dan! 

Groeten van John, Henriëtte en Ellen

Reageren