Reanimatiecursus: van levensbelang!

Op zaterdag 15 juni heeft een groep van zeven DTV-leden in het clubgebouw een reanimatiecursus gevolgd onder de deskundige begeleiding van docente Grietje vanuit het Rode Kruis. De groep heeft een drukke ochtend en middag gehad met het onder de knie krijgen van het reanimeren tot het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) en tactieken om verstikking te verhelpen. Door de cursisten is deze training als zeer interessant, nuttig en belangrijk ervaren, mede door meerdere reanimatiepogingen in de nabije omgeving van deze cursisten.

DTV onderschrijft het belang en stimuleert het volgen van deze cursus. Bij voldoende animo wil de club dan ook graag een nieuwe cursus organiseren voor de leden (en niet-leden) die vandaag niet aanwezig waren. Een jaarlijkse ‘opfriscursus’ zal ook worden aangeboden.

Dank deelnemers voor jullie cursusdeelname om, mocht het nodig zijn, direct in de kunnen grijpen wanneer reanimatie nodig is en de overlevingskansen bij een hartstilstand te vergroten!

P.S. Goed om te weten is dat er al enige jaren een overzicht van de AED’s uit de omgeving in de kantine hangt. De meest dichtstbijzijnde hangen in de supermarkten Jumbo en Lidl.

Reanimatiecursus 15-6-2019

Reageren