Ingezonden vanuit Hattem: een terugblik op het snerttoernooi

Begin november kwam de reeds verwachte oproep binnen van Dalfsen om je als vereniging aan te melden voor het bij ons zeer bekende snerttoernooi te Dalfsen. Drie leden van onze vereniging gaven zich op, de vierde was geblesseerd.

Om 9 uur moesten we aanwezig zijn. We worden dan verwelkomd met koffie en een plak cake (zelf gebakken en heel erg lekker). Het binnenkomen is altijd zeer enthousiast. Iedereen kent iedereen, want ieder heeft in de competitie of op een eerder snerttoernooi al wel tegen elkaar gespeeld.

Om tien uur begonnen de wedstrijden met enkelspel in poules van 5 of 6. De wedstrijden verliepen voorspoedig. De organisatie was zoals altijd perfect.

Om plm. twaalf uur waren de enkelspelen afgelopen en konden we aan de snert of groentesoep. Na de pauze begint het dubbelspel. Dit gaat via een loting. Een leuk systeem want je moet je plaats achter de tafel eerst loten. Je weet dus nooit tegen wie je moet spelen en wie je tegenstanders zijn.

Tijdens de tweede ronde van het dubbelspel was er ongelukje. Eén van onze spelers (van Smash’70 Hattem) kwam ongelukkig te vallen en het was erg pijnlijk.
Het leek in het begin erger dan het naderhand was. Ik kan je zeggen: ze rent zoals gewoonlijk al weer door het huis.

Om drie uur was het afgelopen en na nog een leuke verloting (ieder heeft een prijsje) ging iedereen weer naar huis met de bedoeling het volgende jaar weer present te zijn.

Groeten van Roel van Selling, Hattem

Reageren