Competitieverslag van jeugdteam 2 : Sofia, Bouke en Sven

Vandaag, 3 december 2016, hebben we de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2016 in de startersklasse poule B. We komen om 9.30 uur aan bij ‘De Heerd’ in Heerde, een prachtig nieuw gebouw. Ze noemen het een ‘dorpshuis’, maar het is een centrum waar wel meer dan 40 verenigigen huisvesting hebben. Vandaag is het heel rustig, geen andere sporters, alleen een vogelexpositie. We zijn samen met het thuisteam de enige tafeltennisers, wat behoorlijk veel rust geeft.

We spelen tegen koploper Vined. Het wordt een spannende wedstrijd. Thuis hebben we verloren met 2-3, er zit dus een kans op een puntje in. Voor de stand binnen de competitie maakt het voor ons niet zoveel uit, maar we strijden wel om puntjes te sprokkelen. Vined moet 3 punten halen om kampioen te worden.

Sofia, Bouke en Sven spelen ieder een mooie wedstrijd, soms gaat het gelijk op, soms is Vined toch echt sterker. Na 3 enkelspelen verloren te hebben is het duidelijk: Vined is kampioen, gefeliciteerd.

Nog een dubbel en een enkel te gaan. Bouke en Sofia doen hun uiterste best om toch een puntje binnen te halen bij de dubbel, maar helaas, ook hier is Vined ons te sterk af. In de laatste enkelwedstrijd van Sven gaat het behoorlijk gelijk op, er wordt gestreden voor iedere punt. Iedere keer verliest Sven net de set. Deze dag sluiten we af met 5-0 verlies, maar met een zeer tevreden gevoel over het gespeelde spel.

Sven had na een jeugdtoernooi in Dedemsvaart in mei van dit jaar de smaak te pakken en wilde graag competitie gaan spelen. Willianne en Willemien is het gelukt een 2e jeugdteam samen te stellen.

De eerste keer competitie spelen wordt door de 3 teamleden als goed en leuk ervaren. Al is het soms best spannend. Sven is een poosje geblesseerd geweest aan zijn knie en kon daarom even niet trainen en spelen. Gelukkig is dit goed opgevangen door Bouke, bedankt Bouke, dat je dat wilde doen. Bouke had de smaak te pakken en heeft ook de laatste 2 competitiewedstrijden meegespeeld. Het team is op de 3e plaats geëindigd, wat een prima prestatie is.

De trainingen waren ook altijd leuk en leerzaam met goede begeleiding. Dit 2e jeugdteam leert ook veel van het 1e jeugdteam. Tijdens thuiswedstrijden komen er veel tips van deze spelers. Het is fijn om zoveel betrokkenheid te ervaren. Ook voor de ouders is het nieuw, maar door begeleiding van o.a. Willemien kunnen wij ons plaatsje binnen de club aardig vinden.

Sofia: “Het waren veel spannende wedstrijden, ik vond het leuk om te doen.”

Bouke: “Ik vond het heel leuk om voor Sven in te vallen.”

Sven: “Ik vond het leuk, maar soms ook wel pittig.”

Groetjes van het 2e jeugdteam

dtv-vined%2022-10-16

Reageren