Interregionaal Tafeltennistoernooi bij DTV’84 bleek paradoxaal SNERT en PRACHTIG 2

Op woensdag 16 november werd bij DTV’84 weer het traditionele ‘snerttoernooi’ gehouden. Opnieuw was er weer een grote opkomst van ruim 40 deelnemers uit verschillende regio’s, waaronder Lelystad, Emmeloord, Ens en Zwolle. Er werd op 7 tafels gespeeld, ingedeeld in verschillende klassen.

Er werd gestreden op het scherpst van de snede en er werd geen enkel punt cadeau gedaan. Tafeltennis is een sport waarbij techniek, opportunisme en psychologische oorlogvoering bepalend zijn of je wint of niet. Daarnaast is het vermogen om je te concentreren van groot belang. Op dit vermogen werd bij de spelers een beroep gedaan, enerzijds vanwege de vele ballen die alle kanten uit sprongen achtervolgd door spelers die de bal kwijt waren en anderzijds door een penetrante geur die vanaf 10 uur ons reukzintuig begon te stimuleren. Als eerste reactie op deze stimulus zag je bij sommige spelers als het ware ‘kwijl’ uit de mond lopen. Deze ‘snertgeur’ maakte dat sommige spelers werden afgeleid en smachtend naar de klok keken of het niet al tijd was om te lunchen.

Ondanks genoemde afleidingen werd er op hoog niveau gestreden om de punten en waren er ook verrassende uitslagen en dat is ‘typisch’ voor deze ‘pingpong sport’. Aan het eind van de ochtend toen alle kruiddampen waren opgetrokken kwamen de volgende winnaars tevoorschijn.

Tafel 7: Cor Verheul
Tafel 6: Joyce van Damme
Tafel 5: Janke de Jager
Tafel 4: Mirjam de Boer
Tafel 3: Wim Schipper
Tafel 2: Bert Klarenbeek
Tafel 1: Ton Kneijber

Onder deskundige leiding van Luuk en Alie werd het toernooi in goede banen geleid en als toegift kon na de vezelrijke lunch met flatulentie ondersteuning het dubbel worden gespeeld. Verder met dank aan Greet en Henk Brandwacht, die alweer voor de zoveelste keer voor de heerlijke erwten- en groetensoep hebben gezorgd.

Een mooie afsluiting van een prachtig toernooi.

Bert Klarenbeek

N.B. De foto’s van dit prachtige ‘snerttoernooi’ volgen z.s.m.

2 reacties op “Interregionaal Tafeltennistoernooi bij DTV’84 bleek paradoxaal SNERT en PRACHTIG

  1. Reageren Rik nov 19, 2016 14:14

    Haha Bert, flatulentie… Klinkt heel prettig!

  2. Reageren Bert Klarenbeek dec 7, 2016 23:37

    Ja Rik, daar heb jij natuurlijk geen last van…., ha, ha….

Reageren