heren DTV’84 verslaan koploper met ruime zege

De heren van DTV’84 openden in januari de competitie desastreus met een 8-2 verlies tegen de reserves van Blauw Wit uit Almelo. Nu, met de einde van de competitie in zicht, kwamen de mannen van Blauw Wit op bezoek in De Doorbraak. Waar Barteld van Oenen bij de uitwedstrijd het blauw-wit uit Zwolle aan het aanmoedigen was, stond hij nu in de basis. En dat hebben de Tukkers geweten. ‘Batse’ streed als een echte Noorse Viking en liet zijn slachtoffers één voor één achter zonder gamewinst. Aan de zijde van Rik Weijs werd ook het dubbelspel met 3-1 binnengehaald. Yoran Tonnema en Rik Weijs werden meegenomen in de overwinningsroes. Yoran zette in vier games Michel van der Brink opzij, een voorbeeld dat later werd gevolgd door Rik. Andersom had Rik vijf games nodig om de sterke Ronnie Gierveld te verslaan. Yoran kopieerde op zijn beurt dit scenario en won de beslissende vijfde game van Gierveld met 11-9. Voor Rik waren dit zijn eerste overwinningen in deze competitie. Yoran consolideerde zijn goede spel van de afgelopen weken.

Rik-EDR2

Voor Blauw Wit kwam deze 8-2 nederlaag even onverwacht als ongewenst. En dan kan nog iedereen bij Blauw-Wit familie van elkaar zijn, mag Van der Brink getrouwd zijn met een broer van Jos, mag GeeJee elke zondagavond samen met zijn Ina acht gouden rakkers naar binnen werken, en dan mag Gierveld op die zelfde avond en locatie daarvan profiteren door zijn zwager flink platzak te kaarten. 8-2 verliezen in Dalfsen doen de vrolijke koppies toch even hangen in het weekend.

Voor de Dalfser mannen was het enkel “Hosanna”. De 8-2 overwinning maakt dat DTV’84 met nog één competitieronde te gaan zelfs nog een theoretisch zicht heeft op een verrassend kampioenschap. Dan is men wel afhankelijk van de uitslag van Blauw Wit – De Veluwe. En zelf moeten de Dalfser heren de maximale score neerzetten tegen Kampenion in Kampen, een schier onmogelijke opgave. Maar dat DTV’84 tot de laatste competitieronde om de hoofdprijs zou strijden, durfde men in De Doorbraak voorafgaand aan de competitie niet te dromen.

Reageren