dames DTV’84 kampioen in 2e divisie

Een terugkeer naar de 1e divisie. Daar heeft DTV’84 afgelopen competitie voor gestreden. Nog acht punten restten de Dalfser dames van het gestelde doel. En afgelopen weekend had het team twee kansen om deze punten bijeen te slaan. Op zaterdag waren de reserves van Westa de gastvrouwen. Op zondag stond de uitwedstrijd naar Destatec in Swalmen op het programma.

Acht punten halen in Wessem. Geen onmogelijke doelstelling gezien de 8-2 zege in Dalfsen. Maar ook zeker geen gemakkelijke doelstelling, aangezien die 8-2 zeker niet vanzelf ging. DTV’84 startte furieus. Na het dubbelspel hadden de Dalfser dames de stand door zeges van de Preutertjes en Willianne Schipper al op 0-4 gezet. Niks aan de hand, zelfs een nederlaag van Willianne op Robin Teeken kon de goede vooruitzichten niet verstoren. Een 1-6 stand werd bereikt. Maar weer was daar die dekselse Teeken die DTV’84 haar tweede punt afsnoepte. Dit maal ten koste van Kim Preuter. Toen ook Laura van der Velde haar schoonzus Willianne Schipper met 3-2 het leven zuur maakte was de hoop op een kampioenschap in Wessem vervlogen. De overwinning van Linsey Preuter (100% 2e divisie!) op Michelle Cranen kon daar geen verandering in brengen. Een 3-7 overwinning op Westa 2 was zeker geen gekke prestatie, maar op een puntje meer was gehoopt. Nadat met de meiden van Westa en de flessen Smirnoff al een voorzichtig voorschot op een kampioenschap werd genomen, werd de auto twintig kilometer verderop geparkeerd in Swalmen waar de volgende dag tegen Destatec nog één puntje volstond voor het kampioenschap.

Dames kampioen

En in het Swalmense café ‘t Kesjotje werd een mooie Limburgse avond ingeleid. De mening dat Sallandse asperges de lekkerste waren, kwam behoorlijk onder druk te staan nadat de Limburgse asperge-maaltijd werd genuttigd. De volgende ochtend werd gestart met een ochtendwandeling door de Limburgse natuur. Wederom werd er genoten (“Zo mooi, het leek wel Friesland”). En dat deze voorbereiding geen windeieren legde, bleek zondagmiddag toen de meiden van Destatec met 0-10 werden verslagen. Enkele partijen werden door DTV’84 met kunst- en vliegwerk toch nog binnen gehaald. Met 0 punten kreeg Destatec onvoldoende beloning voor hun goede verweer. Opmerkelijk was het goede onbevangen spel van Dionne Damman die haar eerste hattrick van het seizoen binnensloeg. Aan de zijde van Kim Preuter werd ook het dubbelspel in vijf games gewonnen.

Toen een half jaar geleden werd gedegradeerd, zagen de dames op tegen het spelen in de 2e divisie, die toen was samengevoegd met de derde divisie. Maar DTV’84 lootte tegenstanders die zich stuk voor stuk goed verweerden. En niet onbelangrijk, ook nog in de derde helft hun bijdrage leverden. Er wordt dan ook teruggekeken op een geslaagde competitie. De dames van Westa en Destatec worden dan ook bedankt voor een gezellig Limburgs weekend en voor hun kampioensflessen Smirnoff en witte kandij.

Reageren