De Polhaar wint voor derde keer op rij het scholierentoernooi!

Op dinsdag 18 oktober 2022 vond het jaarlijkse scholierentoernooi tafeltennis plaats bij tafeltennisvereniging DTV’84 in Dalfsen. Leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 van diverse scholen in de gemeente Dalfsen wisten de weg naar tafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ te vinden in de herfstvakantie. De kinderen speelden verdeeld over twee categorieën hun toernooi: 7 t/m 9-jarigen en 10 t/m 12-jarigen. 

De jongste kinderen speelden in een vijfkamp met 3 meiden en 2 jongens. Zij werden begeleid door Bas die DTV’84 een handje kwam helpen in het kader van zijn maatschappelijke stage. Wat super dat jij de leerlingen op weg hielp, Bas. Het begeleiden met tellen en uitleggen van de tafeltennisregels ging je goed af! Vriendinnen Isabel en Aniek (De Spiegel) raakten enthousiast na de gymles bij DTV’84 en gaven zich samen op voor het scholierentoernooi. Zij mochten het toernooi aftrappen met een spannende wedstrijd waarin de rally’s alsmaar verbeterden. Wat leuk om te zien dames! Binnen de vijfkamp was Thijmen (De Zaaier) beduidend de sterkste, gevolgd door een knappe 2e plaats voor Tijl (De Polhaar) en een verdienstelijke 3e plaats voor Aylin (eveneens De Polhaar). 

In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar waren de wedstrijden niet minder spannend. Er werd in een zevenkamp gestreden voor de eerste plek. Er werden veel spannende, fanatieke en sportieve wedstrijden gespeeld door deze groep, waarbij Sven heeft geholpen en begeleid bij de wedstrijden. Sven heeft het hele scoreformulier bijgehouden en de wedstrijden in goede banen geleid. Super fijn Sven, dankjewel! Jasmijn (De Spiegel) heeft als enig meisje gestreden tegen 6 jongens, goed gedaan Jasmijn! In de eerste ronde werden er gelijk al spannende wedstrijden gespeeld, Dorus (De Spiegel) en Rein (De Polhaar) speelden een beslissende 3e game, waarin het in de laatste game 10-12 werd voor Rein. In de allerlaatste wedstrijd van de hele zevenkamp was nog steeds niet beslist wie eerste zou worden, deze wedstrijd werd gespeeld door Lenn (De Polhaar) en Hidde (De Polhaar). Na 2 hele spannende games is Lenn eerste geworden van de poule, Hidde tweede en Gio derde (driemaal de Polhaar)! 

Na het uitspelen van een vijf- en zevenkamp werd er door de deelnemers een grote variant van rondje-om-de-tafel gespeeld onder leiding van Sven en Bas. Een grote variant vraagt u zich af? Ja heus, met z’n allen werd er om maar liefst 4 tafeltennistafels gespeeld. Dat was dus rennen… Moe, maar voldaan, konden we overschakelen naar de prijsuitreiking. 

De nummers 1 t/m 3 van elke leeftijdscategorie behaalden punten voor het scholenklassement, dat er aan het eind van het toernooi als volgt uitzag: 

1) De Polhaar 
2) De Zaaier 
3) De Spiegel 

DTV’84 bedankt alle deelnemers en hun publiek voor de sportiviteit, gezelligheid en aanwezigheid tijdens het scholierentoernooi. Daarnaast een woord van dank 

aan de vrijwilligers die deze ochtend mogelijk maakten: Bas, Sven, Rik, Benthe en Dionne. Met zoveel enthousiaste mensen in ons clubgebouw kon het toernooi ook dit jaar niet anders dan een succes worden. En zo geschiedde! 

Alle deelnemers hebben bij het naar huis gaan een flyer meegekregen met een ‘tegoed’ van 3 gratis proeftrainingen bij DTV’84. We hopen velen van hen te mogen ontvangen op onze jeugdtrainingen op de maandag- en/of woensdagavond. Voor alle geïnteresseerden: info over onze vereniging en de trainingsmogelijkheden (zowel voor jeugd als voor volwassenen) is hier te vinden.

Reageren