Bekerteam van DTV’84 haalt uit tegen Vitesse

Afgelopen vrijdagavond kwam, in het kader van de Oostcup, Vitesse op bezoek in De Doorbraak. Bij binnenkomst (rond 20.15, aanvangstijd 19.45….) bleek gelukkig dat het Hengelose team, in tegenstelling tot hun voetballende collega’s uit Arnhem, niet over een veelscorende Ivoriaan kon beschikken. Wel stond de broer van Jack Nicholson in de basis aan Hengelose zijde, maar hier mocht niet al teveel tegenstand van verwacht worden aangezien zijn moeder het vertikte om exotisch te koken (“bijvoorbeeld met lekkere ras el hanout kruiden”). En volgens mij was het de vooruitstrevende denker H. Reekers die ooit al eens zei dat de Hollandse pot niet de juiste voorbereiding is op een goede tafeltenniswedstrijd.

Voor DTV’84 betraden Hans Hidding, Rik Weijs, Cees Lindenburg en Jan-Jaap Schipper het strijdtoneel. Alle wedstrijden begonnen met een grote achterstand, en de heren van het eerste team begonnen zelfs iedere game met 8-0 achter. Desondanks werd er in een goed gevulde zaal een ruime 15-3 overwinning uit het vuur gesleept. Cees werpt zich steeds nadrukkelijker op als kopman met in totaal nu acht overwinningen in evenveel wedstrijden.

Terwijl de Dalfsenaren de mannen uit Twente een spoedcursus tafeltennis gaven tijdens de wedstrijden (al kreeg Rik nog enkele tafeltennistips van de broer van Nicholson), kwamen de wijze levenslessen vooral vanaf de kant van Vitesse tijdens de derde helft. Zo werd er o.a. geleerd dat de organisatie van een Swingersavond bij een tafeltennisvereniging met 128 mannelijke en 4 hoogbejaarde vrouwelijke leden op vrij weinig animo kan rekenen. Verder kwam ter sprake dat een broodje kip-currykruiden met extra veel currykruiden op het vlees, in Dalfsen beter is dan hetzelfde culinaire hoogstandje uit Hengelo. Al met al was het een erg gezellige avond die tot in de late uurtjes zou duren.

Aankomende dinsdag is de eerstvolgende wedstrijd voor de Oostcup, uit tegen Entac in Enschede. De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 17 mei aanstaande. Komt allen om een keer te kijken bij dit mooie evenement!

Bekercompetitie Vitesse Jack

Reageren