Uitwisselingstoernooi Zwolle – Dalfsen 1

Half april was in de mooi verbouwde zaal van Zwolle weer het jaarlijkse uitwisselings- dubbeltoernooi tegen DTV’84 uit Dalfsen. Het leuke van dit door Henk Blom georganiseerde evenement is dat de gezelligheid ver voorop staat en de eindstand er dus eigenlijk geheel niet meer toe doet. Je begint met een lekkere plak cake en koffie en de traditionele gezellige onderlinge verbroedering en daarna mix je via dubbels 8 rondes achter elkaar. Je speelt om 2 gewonnen sets, maar de verlies set telt ook mee en je loot elke ronde je mede- en tegenstanders via het trekken van kaarten. Er ontstaan juist door het ontbreken van windruk enorm leuke en gezellige, maar ook oerspannende wedstrijden.

Mijn (Ed Woerlee) mooiste was die met Bert van Zwolle tegen Wally en Katenka van Zwolle. Steeds opnieuw scoorden wij via mooie aanvallen en telkens opnieuw werden wij door oerslimme ballen of plotseling goed geplaatste tegenstoten gepasseerd. Het werd een ECHTE spannende partij. Uiteindelijk leefden zelfs vele mensen door onze kreten aan de kant enthousiast mee. Dankzij massa’s geluk in de beslissende game (een zijdelings wegspringende randbal en daarna een meteen dood neervallende netbal) wisten wij mannen mazzelig net van de dames te winnen, maar in mijn hart had ik het de tegenstandsters best gegund te winnen. Katenka zei na afloop: ‘Dit was een echt spannende wedstrijd!’ En dat was het ook zeer zeker, hier doe je het voor.

De individuele resultaten werden bij elkaar opgeteld en Zwolle had gewonnen met 134-94 via 15 van Zwolle tegen 13 spelers van Dalfsen. Ik zelf zag Ria Kroes van Dalfsen een paar keer via o.a. een mooie opslag mooi winnen en heb, omdat ik benieuwd was hoe ver ze was gekomen, het individuele eindresultaat gekregen van Henk Blom.
Van Zwolle hadden er 2 de volle winst gehaald (dus 16 punten), namelijk Norbert en B. Boterman, gevolgd door K. Drost met 12 punten, G. van Dijk met 11 en Judith Zhao met 10.
Bij DTV waar enkelen altijd graag de gehele uitslag kennen, was dit:
Ria Kroes inderdaad alles gewonnen dus 16 punten, Ed Woerlee 14, Thea vd Maaten 13, Jacques de Haan 13, Alie Ekkelenkamp 10, Henk Dunnewind 10, Alie van Oenen 9, Cor Verheul 9, Tijs Huisman 9, Janke de Jager 7, Henriëtte Snijder 7, Henk Brandwacht 4 en Joep Hensen 3. Ikzelf speel competitie in Zwolle maar als recreant op woensdag in Dalfsen en speelde dus gewoon nog met DTV mee. Ik verheug me alweer op volgend jaar!

Ed Woerlee

Ed Woerlee (2)

Eén reactie op “Uitwisselingstoernooi Zwolle – Dalfsen

  1. Reageren Henk Dunnewind mei 7, 2013 09:56

    Mooi verslag Ed, het was ook een gezellige morgen.

Reageren