DTV’84 debuteert in de bekercompetitie met overwinning

Dit seizoen doet DTV’84 voor het eerst met een team mee in de bekercompetitie van de afdeling Oost. Woensdag was hiervan de eerste wedstrijd in de poule uit tegen Match Point uit Nijverdal. In de bekercompetitie wordt er gespeeld in een team van vier personen volgens het handicap-systeem. Wanneer je tegenstander een klasse lager speelt dan jijzelf, start je gelijk met een 3-0 achterstand in elke game. Wanneer het meer klassen verschilt, komt er per klasse nog een punt bij (met een maximale voorsprong/achterstand van 8-0). In een bekerwedstrijd (vier tegen vier) speel je vier enkelpartijen en ook speelt iedereen een dubbelpartij; in totaal zijn dit 18 wedstrijden.

Woensdag speelden voor DTV’84 Andre-Jan Oldenkamp (3e klasse), Cees Lindenburg (2e klasse), Debbie Matenaar (2e klasse) en Jan-Jaap Schipper (Hoofdklasse). Van onze tegenstanders kwamen er drie uit de derde klasse en één uit de vierde klasse. Zo gebeurde het dat wij iedere wedstrijd óf gelijk begonnen, óf met een achterstand. Dit resulteerde in spannende wedstrijden die vaak pas in de verlenging werden beslist. Cees en Andre-Jan bleven beiden ongeslagen, Debbie en Jan-Jaap verloren een paar wedstrijden en ook de beide dubbelpartijen werden verloren; eindstand 5-13 in het voordeel van DTV’84. Deze score had een stuk lager uit kunnen vallen voor DTV’84 als bij tegenstander Hans niet steeds het net in de weg had gehangen, dat heeft hem veel punten gekost. Daarnaast speelden de DTV-ers wel erg veel naar de rode kant van Hans, terwijl hij met zijn zwarte rubber veel beter kan spelen. Al met al was het een mooi debuut voor de dame en heren van DTV’84 en kijken we uit naar de volgende wedstrijden.

De eerste thuiswedstrijd is volgende week vrijdag (3 mei) vanaf 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en dan kun je direct zien of het ook iets voor jou is. Wanneer meer DTV-ers het leuk vinden om aan de bekercompetitie mee te doen, kunnen we volgend jaar misschien wel meerdere teams opgeven.

bekercompetitie

Reageren