Karin van der Vegt

In deze nieuwe rubriek gaan wij op zoek naar oud-leden die buiten Dalfsen zijn neergestreken. Hoe vergaat het hen ver van de Vecht vandaan? Wat houdt hen bezig en hoe vullen zij hun dagen? In deze eerste editie streken wij neer in Groningen. Twee jaren geleden pakte Karin van der Vegt, kind van de club, haar biezen om bij GTTC te gaan spelen. Gelukkig zien wij Karin geregeld want voor de tweede keer sinds haar vertrek naar het noorden speelt het eerste damesteam van DTV tegen haar nieuwe team, de dames van GTTC.
Zaterdag 15 oktober was Karin met haar team op bezoek bij DTV.

Karin, hoe verlopen deze onderlinge confrontaties? Zijn deze wedstrijden voor jou nog bijzonder of is het een wedstrijd als elk ander?
Zo’n zaterdag is toch net even anders dan normaal. Ik heb in mijn leven waarschijnlijk meer wedstrijden gespeeld in de zaal van DTV dan in Groningen. Alleen aan mijn groene shirt is te zien dat ik niet bij de thuisclub hoor. Natuurlijk vind ik het gezellig om bij te kletsen met mijn oud-teamgenoten. Ik zal dan ook niet snel een wedstrijd tegen DTV overslaan. Ik weet goed hoe Debbie, Dionne en Anne spelen, maar dat geldt andersom ook. En bij de dames kom je wel vaker dezelfde tegenstanders tegen. Voor en na de wedstrijden voelt het voor mij dus wel anders. Als ik aan de kant zit te kijken misschien ook. Maar als ik achter de tafel sta, probeer ik mij alleen te focussen op die wedstrijd. Als mijn concentratie goed is, maakt het niet welke tegenstander er tegenover me staat.
karin van der vegt
Wat is destijds de reden geweest om DTV te verlaten voor GTTC?
De afstand. Ik heb altijd met veel plezier bij DTV gespeeld, ook jaren nadat ik naar Groningen ben verhuisd. Maar op een gegeven moment werd het reizen me teveel. Een thuiswedstrijd was voor mij ook een uitwedstrijd, en wilde ik ook wel eens een weekendje in Groningen blijven. Dat ik zo’n gezellig team had is de reden dat ik het nog lang heb volgehouden bij DTV, maar ik heb het nu ook erg naar mijn zin in Groningen.

Hoe kan het dat jij sinds jouw vertrek de sterren van de hemel speelt en een topper in de 2e divisie Dames bent geworden?
Haha, nou dat valt wel mee hoor. Misschien heb ik de adviezen van mijn DTV-coach goed onthouden. Ondanks dat ik in mijn team een van de oudere spelers ben, geloof ik dat er nog steeds groeimogelijkheden zijn. Door trouw elke week te trainen op mijn techniek hoop ik deze te verbeteren en met meer effect te gaan spelen. Dat ik een paar jaar terug ook afdeling ben gaan spelen, helpt misschien ook mee. Ik speel nu 1e klasse bij de heren. Daar speel je tegen nieuwe spelers en verschillende speltypes. Overigens liggen die mij niet altijd beter, maar je leert er wel mee omgaan. Die ervaring neem je dan weer mee bij de dames.

Welke verschillen zie jij tussen DTV en GTTC?
Wat mij altijd erg heeft aangetrokken bij DTV is de betrokkenheid tussen oud en jong, recreant en competitiespeler. Voor iedereen is er aandacht en gezelligheid staat voorop. DTV heeft een hele mooie, eigen zaal. GTTC heeft dat nog niet, alleen een eigen kantine, maar daar wordt dan wel weer heerlijk gekookt op zaterdag. Bij GTTC zijn er meer trainingsmogelijkheden, al weet ik niet precies hoe dat nu bij DTV is. De ambitie om beter te worden is naar mijn idee bij GTTC iets groter. Bij allebei de verenigingen zie ik veel betrokken mensen die veel voor de club over hebben, en van zulke vrijwilligers moet je het toch hebben.

Zijn er nog aspecten die DTV van jouw huidige club kan leren?
Lastige vraag. Ik denk dat je per vereniging moet kijken wat het beste bij de mentaliteit van de club past. En zonder de meerderheid uit het oog te verliezen, moet investeren in talent.

Wat is er veranderd in jouw leven sinds jij DTV hebt verlaten?
Ik kom minder vaak in Dalfsen. Naast het bezoeken van familie en vrienden, zorgde ook DTV ervoor dat ik er veel weekenden te vinden was. Ik ben nu net verhuisd binnen Groningen. Ik ben gaan samenwonen met mijn vriend, Cian. Hij is een echte GTTC’er en overigens niet de reden van mijn vertrek uit Dalfsen. Leuk detail is dat op de gezamenlijke binnenplaats van ons appartementencomplex een tafeltennistafel staat. We hebben deze nog niet uitgeprobeerd, maar het helpt vast bij de mentale voorbereiding om er elke dag even naar te kijken. Of het in de praktijk ook werkt, met die betonnen bloembak op 20 cm achter de tafel, moeten we nog zien. Maar je bent van harte welkom om ‘onze’ tafel eens te komen uitproberen.

Reageren