Tafeltennissers blijken beste eierengooiers!

De statistieken vlogen afgelopen zondag de toeschouwers om de oren bij cafe Het Oude Station. Henk Borgmeijer & Rene Van der Beeke hadden de administratie weer goed op orde:

– Dat Appe en Barend een keer met een toenmalig parcoursrecords van 28 meter de finale hadden behaald. Dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hun eerste ronde altijd van Olympisch niveau is, maar naarmate de dag vordert hun prestaties zienderogen afnemen. En dat hun rol in de finale dan ook dit jaar weer logischerwijs marginaal was.
– Dat de winnaars uit 2010 nergens staan geregistreerd en dat dus eigenlijk iedereen aanspraak kan maken op die titel.
– Dat het parcoursrecords bij de dames op 18 meter staat en door twee duo’s gegooid is: Eva Dalhuisen en Rianne Askes en het duo Alinda Lindeboom en Rianne Niens.

En zo kon Henk nog uren doorgaan. En dat deed hij ook. Het publiek genoot ervan en slikte alles voor zoete koek.

En dit jaar kan er een opmerkelijk duo aan deze statistieken worden toegevoegd: Jan-Jaap Schipper en Yoran Tonnema (“Japie & Vanderslosse”) werden Dalfser kampioen eiergooien tijdens de 20e editie. Met een aarzelend begin van 16 meter behoorden zij in eerste instantie tot de grauwe middenmoot in het deelnemersveld dat circa 35 duo’s kende. In de tweede ronde werd de 24 meter aangetikt waarmee een plekje in de finale was verzekerd.

89490005f9e300ac7607eef8c0556dce

In de finale stonden diverse oud-winnaars en zelfbenoemde favorieten. Zich reeds bewezen eiergooiduo’s als Barend/Appe, Wildvank/Wennemars, Bekedam/Gort konden in de finale niet komen aan de 20 meter die door twee duo’s werd gegooid. Wellicht dat de harde zuidwestenwind de deelnemers parten speelde, aangezien 20 meter in de finale niet als exceptioneel geldt. Het ASC-duo Stokvis/Westerhof ging nek aan nek met de DTV-ers Japie/Vanderslosse. Uiteindelijk moest een zogenaamde throw-out uitsluitsel geven over wie zich eiergooi-kampioen 2016 mocht noemen en in de statistieken van Borgemeijer werd opgenomen, Uiteindelijk bleek de goedgetrainde oog-hand-coordinatie van de pingpongers meer bepalend te zijn dan de beweeglijkheid van de voetballers. Japie en Vanderslosse namen de door het Oude Station beschikbaar gestelde prijzen vol trots in ontvangst en Henk benoemde nog de verdiensten van Alie Ekkelenkamp voor DTV’84. De jongens beloofden de knuffels aan Alie door te geven.

IMG_5682

IMG_3954

 

IMG_5684

Reageren