Wedstrijdverslag Dames 1: “Met een goed gevoel de competitie begonnen!”

Vandaag was de aftrap van de competitie (2e divisie) aan de Tattistraat in Rotterdam. Tegenstander was Alexandria ’66, degradant uit de 1e divisie. Zij traden aan met Malu, Anthira en Stephanie. Janninka, Nadine en Mirjam speelden voor DTV, helaas is Jacqueline nog steeds geblesseerd.  Toch ging ze samen met Hennie mee om te supporteren te coachen, en voor al het eten. Jacqueline had hier immers een speciaal tasje voor mee.

Na een gezellige treinreis naar de Tattistraat begon Nadine tegen Malu. Na 3 games stonden we op een 1-0 voorsprong. Malu kwam niet in haar spel en Nadine wist hier goed gebruik van te maken door slim te spelen. Na Nadine speelde Janninka tegen Stephanie. Janninka gaf 1 game weg, maar de rest van de games verliep soepel. 0-2 voor DTV. Dan Mirjam tegen de oppermachtige Anthira. Tja, er zat in ieder geval een stijgende lijn in. Na 11-1 werd het twee keer 11-5, maar veel valt hier niet over te zeggen. Mirjam verloor dik.

De dubbel werd in 4 games verloren door Nadine en Janninka. Wel allemaal spannende games. Helaas was het het allemaal net niet en werd er iets te veel getwijfeld in dit spel. Tussenstand: 2-2.

Gelukkig zat Nadine lekker in de wedstrijd en wist DTV weer snel op een voorsprong te zetten door Stephanie na een eerste set met 9-11, en de volgende twee met 3-11 te verslaan.

Mirjam begon daarna minder lekker en verloor de eerste 2 games van Malu. Het werd toch nog 2-2 door meer eigen en slimmer spel. Helaas won Malu de 5e game en ging het punt alsnog naar Alexandria. Tussenstand: 3-3.

Janninka tegen de oppermachtige Anthira. Janninka speelde top en wist haar zenuwen goed onder controle te houden. Daardoor wist ze nog wel een verdiende game binnen te slepen.

Mirjam won vervolgens in 3 games van Stephanie met stabiele uitslagen. Dit was wel na een gouden tip van Jacqueline om te duiken bij harde ballen van de tegenstandster. Maar deze tip nam Mirjam niet ten harte aangezien ze twee keiharde smashballen vol op haar arm en been moest incasseren. Tussenstand bleef spannend: 4-4.

Nadine speelde haar laatste wedstrijd tegen Anthira. Hoewel Nadine weer goed speelde, verloor ze wel. Geen schande.

Verliezen of gelijkspel was de vraag…. Die vraag moest Janninka beantwoorden. Het antwoord leek snel gegeven, Janninka kwam makkelijk op 2-0 voorsprong. Malu knokte zich echter in de wedstrijd en Janninka kreeg het juist even lastig waardoor de laatste wedstrijd erg spannend werd met 2-2… Janninka herpakte zich knap en speelde weer rustig haar eigen spel. Winst!

Eindstand: 5-5. We zijn met een goed gevoel deze competitie begonnen! De derde helft was dan ook erg gezellig 🙂 Nu al zin in de komende wedstrijden! Volgend weekend spelen we thuis vanaf 14.00 uur tegen Dedemsvaart. Wees van harte welkom om te kijken!

Reageren