Jeugdranglijsttoernooi in Assen – 16 december 2018 1

Afgelopen zondag was het ranglijsttoernooi in Assen voor jeugdspelers die geen A of B licentie hebben. Robbin en Merijn deden mee en Benthe, Nadine en Mirjam waren er om te coachen.

Op een vroege besneeuwde zondagochtend vertrokken Benthe, Nadine, Merijn en Robbin naar Assen, daar zat Mirjam al klaar met een kopje koffie. De poule indelingen werden bestudeerd en de tafels gecheckt. Beiden hadden een poule van zeven. Robbin was in zijn poule derde geplaatst, wat zou betekenen dat hij net niet door zou gaan als dit uit zou komen. De eerste twee mochten door naar de vervolgronde namelijk. Merijn was als zesde geplaatst. Voor hem was het zijn eerste toernooi en dat was natuurlijk spannend! Gelukkig was Benthe er om Merijn te coachen en ook Nadine hielp Merijn door de eerste spanning heen. Mirjam coachte Robbin en Nadine sprong ook hier bij.
Merijn begon de dag meteen met een zware wedstrijd tegen de nummer vier geplaatste van zijn poule, Jamil Abdul. Al snel keek Merijn tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist verrassend de 3e game te winnen met maar liefst 11-0! Helaas werd in de volgende game de wedstrijd beslist en verloor Merijn. De zenuwen waren na deze wedstrijd inmiddels wel minder geworden, maar Sem Koster, als nummer twee geplaatst in de poule was nog een maatje te groot voor Merijn en hij verloor in drie games. De volgende wedstrijd tegen de nummer één geplaatste van de poule, Bjarne van den Haselkamp, was ook lastig. De eerste games verloor Merijn en scoorde weinig punten, maar in de derde game was het spannend. Helaas verloor Merijn de game met 13-11, maar er was duidelijk verbetering zichtbaar! Die verbetering werd doorgezet in de volgende wedstrijd. De eerste game werd gewonnen met 11-9 en de tweede game was hij er dichtbij door 8-11 te verliezen. Helaas moest Merijn in de volgende twee games zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander Nicolas Petit Dit De La Roche, die overigens als derde was geplaatst in de poule. Merijn verloor van Stephan van Moppes in drie games maar pakte in de tweede en derde game wel 9 punten, hij zat dus telkens dichtbij gamewinst. Merijn wist uiteindelijk één wedstrijd te winnen van Ties Hensel en pakte verder in bijna elke wedstrijd wel een game of zat er dichtbij. Een prima eerste toernooi! Zelf vond Merijn het jammer dat hij vijf wedstrijden verloor maar het toernooi vond hij heel erg leuk en leerzaam omdat hij ook sterke tegenstanders had. Op naar de volgende, Merijn!

Een paar tafels verderop speelde Robbin. Zijn eerste wedstrijden speelde hij tegen de laagst geplaatsten in zijn poule en deze won hij allemaal probleemloos, ondanks de zenuwen die aan het begin van de dag nog meespeelden. Later werden de wedstrijden spannender, toen hij tegen de eerste en de tweede geplaatste uit zijn poule moest spelen. Het waren twee super spannende wedstrijden die beiden helaas net in vijven verloren werden. Tegen de nummer twee Noah Colmsee was pas echt te zien dat Robbin in vorm was vandaag. En het was ook meteen een uitputtingsslag. De tweede en derde game werden nipt gewonnen met 14-16 en 12-14. Robbin vocht duidelijk voor elk punt en zat lekker in de wedstrijd. Hij bepaalde het spel en de openingen zaten lekker op tafel. Helaas werden de volgende games wel beide verloren. Het goede spel was niet stabiel genoeg en de balletjes gingen vaak nét over tafel (al dan niet via het net) of nét via het net goed (de tegenstander had daar last van, maarja daar doe je niks aan…) Uitrusten kon niet, Robbin moest meteen hierna tegen de nummer één geplaatste, Vince Schilder. Het werd weer een mooie wedstrijd met geweldige rally’s. Robbin wist een 2-0 achterstand weg te werken door tactisch te spelen. Hij wist zelf erg goed wat hij moest doen en had een duidelijk plan. De vijfde game was er wat spanning en dat was te merken in het spel. Helaas hielp een time-out ook niet. Robbin verloor helaas, na weer een mooie wedstrijd te hebben gespeeld. De laatste wedstrijd van de dag werd weer beslist in vijf games. Maar dit keer in het voordeel van Robbin! Het werd door de vele gamewinsten nog spannend of Robbin door ging. Uiteindelijk kon Robbin nét niet door, met maar 4 puntjes verschil… Heel erg balen! Maar, de dag kon zo wel eerder worden afgesloten met een bezoek aan de McDonald’s.

Eén reactie op “Jeugdranglijsttoernooi in Assen – 16 december 2018

  1. Reageren Rik dec 21, 2018 21:44

    Super jongens, klonk als een geslaagd toernooi met een beetje pech. En ook de complimenten aan Benthe, Mirjam en Nadine voor de coaching!

Reageren