Jery, Benthe en Bas laten zich zien op Jeugdranglijsttoernooi

Afgelopen weekend werd in Nijmegen het grootste jeugdranglijsttoernooi gehouden van Nederland. Namens DTV’84 kwamen daar Bas Feijen en Benthe Brandwacht uit in de C-licenties en Jery Wormmeester bij de B-licenties. Zij werden gecoacht door respectievelijk Jan-Jaap Schipper, Dionne Damman en Willianne Schipper. Alle drie hebben ze erg goed gespeeld, Benthe haalde zelfs de halve finale van het troosttoernooi!

Zaterdag startte het toernooi met de C-licenties. De meisjes pupillen moesten om 10.00 uur al beginnen en dus stond de wekker vroeg. Benthe begon in een poule met vijf andere meisjes. Benthe speelde in het begin nog wat onwennig, vooral ook onder de indruk van de grote zaal met maar liefst 55 tafels! Ze was gelukkig al snel de zenuwen de baas en liet zien hard vooruit te gaan in haar spel. Nadat al een partij gewonnen was, moest ze aantreden tegen de sterkste speelster van de poule. Benthe was echter niet bang en kwam zelfs met 2-1 voor, waarna het 2-2 in games werd. Na time-outs van beide coaches was het uiteindelijk Benthe die helaas aan het kortste eind trok. Maar ze heeft het de winnaar van de poule wel het moeilijkst gemaakt van iedereen. Zo werd Benthe 5e in de poule en kwam daarna uit in het troosttoernooi. Hier werd knap nog een wedstrijd gewonnen, waarna ze in de halve finale verloor van een meisje van TTV Valkenswaard.

Bas trad aan bij de jongens kadetten en maakte zijn debuut op een landelijk toernooi. Het was dan ook niet gek dat de zenuwen ook bij hem in het begin wat roet in het eten gooiden. Maar na een stroef begin, begon Bas steeds beter te spelen en vooral zijn goede forehand-topspin bracht zijn tegenstanders in verlegenheid. Helaas voor Bas kon hij geen wedstrijden winnen, maar dat is ook geen schande. Bas speelt pas sinds de zomer tafeltennis, terwijl veel tegenstanders al vele jaren spelen en dus ook heel wat meer toernooi-ervaring hebben. Als Bas zich zo blijft ontwikkelen als dit eerste half jaar, dan volgen die winstpartijen ook vanzelf!

Op zondag was het de beurt aan Jery bij de jongens pupillen met een B-licentie. Het was het eerste toernooi voor Jery bij de B’s, maar hij liet er in de poule geen gras over groeien. Met goed spel maakte hij het zijn tegenstanders erg lastig. Veel games eindigden met twee punten verschil, met zelfs een game van 19-17. Helaas voor Jery kwam hij net te kort om het hoofdtoernooi te halen. Een grote voorsprong werd net uit handen gegeven waardoor een derde plek in de poule een feit was. Zijn eerste wedstrijd in het troosttoernooi werd gewonnen, hierna was echter de koek op. Al met al kan ook Jery terugkijken op een goed debuut bij de B-licenties en biedt dit toernooi perspectief voor de toekomst.

Jeugdranglijsttoernooi

Reageren