Heren DTV’84 blij met komst Tonnema

yoran edr-2011

Komende week starten de seniorenteams van DTV’84 met hun competitie. De eerste teams die in actie komen zijn teams 4,8 en 9. Team 4 mag afreizen naar Deventer, terwijl de 50+-ers uit team 8 en 9 een thuiswedstrijd hebben. Bij de selectieteams zullen de ogen vooral gericht zijn op heren 1 en dan vooral op de nieuwe aanwinst Yoran Tonnema. De komst van Tonnema hing al een tijdje in de lucht maar afgelopen winterstop is de kogel dan door de kerk gegaan. Hij verliet zijn club Tafeltennis Zwolle waar hij uitkwam in de promotieklasse, om bij DTV’84 in de Hoofdklasse actief te kunnen zijn. Speler van het eerste team Rik Weijs is verheugd met de komst van Tonnema: “Yoran kan ons team net het zetje geven dat we nodig hebben. Mijn resultaten van afgelopen competities waren niet om over naar huis te schrijven, waardoor wij onnodig in degradatiezorgen kwamen. Yoran gaat met zijn lange armen en zijn vastheid het veel spelers lastig maken en de nodige punten binnensprokkelen, waardoor we eerder in veilige haven zijn. En daarnaast is het ook nog eens een gezellige gozer.”

Niet iedereen bij DTV’84 is even enthousiast over de komst van de lange Zwollenaar. Speler van team 2, André Wennemars denkt er als volgt over: “Aardige jongen, hoor. Maar tafeltennissen kan-ie niet.” Tonnema zal zaterdag in het openingsweekend meteen voor de leeuwen worden gegooid. DTV’84 1 moet in Almelo aantreden tegen de reserves van Blauw-Wit.

Waar de heren van DTV’84 handhaving als doelstelling hebben gesteld, heeft de damesselectie andere plannen. Nadat de dames afgelopen competitie ongelukkig uit de 1e divisie degradeerden, kennen zij nu één doel: kampioen worden in de 2e divisie en zo snel mogelijk terugkeren. Eerste slachtoffers van deze dadendrang moeten de jonge talenten van Red Stars uit Venray worden die zaterdag 1 februari naar de Doorbraak komen.

Reageren