DTV ’84 gaat voor een gezonde sportkantine

Afgelopen woensdag 8 mei vond de aftrap plaats van een bijzonder gezondheidsproject bij de Dalfser tafeltennisvereniging. Het project beoogt een verandering teweeg te brengen ten aanzien van eet- en drinkgedrag en wordt mogelijk gemaakt door Saam Welzijn.

Tafeltennis is een actieve en sociale sport. Het past goed bij een gezonde leefstijl. Maar behalve sport hoort daar ook een gezond eet- en drinkpatroon bij. Ongezonde suikerhoudende dranken en snacks worden nog steeds volop genuttigd in sportkantines. De Dalfser Tafeltennisvereniging en Saam Welzijn hebben de handen ineengeslagen om hier wat aan te doen.

In plaats van ranja of frisdrank bij jeugdwedstrijden wordt gratis fruitwater verstrekt. Behalve dat het er leuk uitziet en lekker smaakt, is het ook nog eens veel gezonder. Daarnaast wordt tijdens jeugd- en seniorenwedstrijden gratis fruit aangeboden. Een gezond alternatief voor de welbekende snacks. Middels deze acties wil de tafeltennisvereniging vooroplopen en een verandering in gang zetten. Dankzij Saam Welzijn heeft de vereniging inmiddels een mooie waterkan aan kunnen schaffen.

IMG_2371 IMG_2388

Reageren