Dames DTV’84 kunnen Treffers 2 (R) niet van kampioenschap afhouden.

De laatste competitieronde in de eerste divisie poule A. Dit keer geen verplicht nummertje, maar drie wedstrijden waar de spanning te snijden was. Wie zou er kampioen worden? Door een inhaalrace van de reserves van US kwam de gedoodverfde kampioen, Treffers Roelofarendsveen 2, behoorlijk onder druk te staan. En in de laatste ronde won US 2 met maximale cijfers van hekkensluiter Rapidity, waardoor de dames van De Treffers zeven punten moesten halen tegen de dames van DTV’84.

Maar ook voor de dames van DTV’84 stond er nog wat op het spel. Want aangezien reserveteams niet kunnen promoveren naar de eredivisie, komt de nummer 3 uit deze poule volgende competitie gewoon uit in de Eredvisie B. Hoe mooi is dat?! Daar kun je inderdaad over discussiëren…

Maar de Dalfser dames moesten voor de eredivisie één puntje meer halen dan de dames van Taverzo uit Zoetermeer die tegen het uiterst getergde Docos speelde. Docos had haar zinnen gezet op een 9-1 overwinning, wat handhaving voor de Leidse dames zou betekenen. Oh ja, en dan moest DTV’84 weer 2 punten scoren, omdat DTV’84 anders zou degraderen.

Goed, terug naar Roelofarendsveen waar DTV’84 de schone taak had om de Treffers van een kampioenschap af te houden. Al vrij snel werd duidelijk dat dit niet ging lukken. Ondanks puik spel van een zieke Kim Preuter tegen Anissa Schoonbrood bleef zij met lege handen achter. Dit gold ook voor Debbie Matenaar en Linsey Preuter die beiden met 3-0 ten onder gingen tegen respectievelijk Nancy Koopman en Marjan Kret. Ook het dubbelspel ging in drie games verloren, waardoor er al vrij rap tegen een 4-0 achterstand aan werd gekeken. Het was duidelijk dat het voor DTV’84 sprokkelen zou worden. Deze taak was weggelegd voor Linsey. In een heerlijke wedstrijd werd met minimaal verschil van Anissa Schoonbrood gewonnen en ook Koopman werd verslagen. Voor Kim bleven alleen de complimenten van haar tegenstanders achter, maar dat leverde geen punten op. Voor Debbie duurde deze competitie één ronde te lang. Zij kwam er deze zaterdag niet aan te pas. Bij de Treffers werd Marjan Kret “woman of the match” met drie zeges. Uiteindelijk stond er een 8-2 einduitslag op het papier, konden de bloemen (uh sorry, gingen we niet van uit”) naar De Treffers en gaat Taverzo de Eredivisie B in. Voor de dames van DTV’84 is de doelstelling “handhaving” gerealiseerd en rest komende competitie de eerste divisie waar het weer een hele kluif zal krijgen. Linsey Preuter kan terugkijken op een uiterst geslaagde competitie met 22 (van de 24) winstpartijen. Alleen Marjan Kret en Maaike Dekkers konden haar verslaan.

FullSizeRender-2

Reageren