Familiesfeer op Snerttoernooi

Na een rit van drie kwartier werden we in Dalfsen om 9:00 uur ‘s morgens vriendelijk ontvangen door wedstrijdleidster Alie Ekkelenkamp en barman Henk Brandwacht. Na de koffie met cake gingen we inspelen met 36 mensen op 7 tafels. Er waren ongeveer evenveel dames als heren, ongeveer 15 gastspelers kwamen uit Zwolle, Ens en Emmeloord. De gemiddelde leeftijd was naar schatting ruim 60 jaar. De thuisspelers waren goed herkenbaar door hun Jumbo-shirt, ook gedragen door niet-competitiespelers.

Van 9:45 tot 12:15 uur speelde ieder in één van de zes op sterkte ingedeeld poules vijf partijen van maximaal drie games. Leukste moment was de snoekduik van Ton Kneyber naar een moeilijke bal. Ton is een paar klassen beter dan de rest, speelde daarom zo veel mogelijk zonder effect, maar wilde wel inzet tonen. Hij herhaalde de duik voor het geschrokken publiek en kreeg een applausje. In de sterkste groep werd Nienke Majoor winnares.

Tijdens de lunch met heerlijke groente- of erwtensoep van Greet Brandwacht ondertekende iedereen drie beterschapskaarten voor trouwe deelnemers die door ziekte waren verhinderd. Dit tekent de familieachtige sfeer van het toernooi.

Van 13:00 tot 14:15 uur speelden we vier keer een dubbelpartijtje van één game tot 21 in wisselende opstelling, door loting bepaald. Daarna was de zeer uitgebreide prijsuitreiking. De lange stamtafel was te klein voor alle prijzen, die deels door leden zelf waren ingebracht (soms zelfgemaakt) en voor een deel door Jumbo gegeven. Ieder kon een prijs kiezen in een volgorde die jaarlijks verschilt en slechts voor een klein beetje bepaald wordt door wedstrijdresultaten.

Zo vertrokken we tegen 15:00 uur, een beetje moe maar zeer voldaan en dankbaar voor de gezellige dag.

Pim Ros van TTV Emmeloord

Reageren