Iedereen aan de snert! 2

Afgelopen woensdag, 20 november, heeft weer het jaarlijkse snerttoernooi in de Doorbraak plaats gevonden. Het was een prettig weerzien van de gasten uit Ens (9), Kampen (1), Hattem (3) en Emmeloord
(6). Allemaal weer een jaartje ouder geworden, maar dat is nauwelijks te zien. Het was bijzonder dat Theo van Dijk uit Kampen met zijn bijna 86ste jaar weer aanwezig was met zijn echtgenote, na zijn afwezigheid wegens ziekte vorig jaar. Met 18 deelnemers van DTV waren we met een grote groep van 37 personen. Hoe organiseer je dan een gesmeerd lopend toernooi?

Nou, laat dat maar aan Alie Ekkelenkamp over. Die deed dat voortreffelijk! Na de ontvangst met koffie en koek, begonnen we met het enkelspel in de morgen tot ca 12 uur. We werden ingedeeld in 7 groepen van verschillende omvang en ook enigszins naar sterkte. Vooral het feit dat de vier sterksten in groep een bij elkaar waren ingedeeld, was voor vele minder sterken een hele opluchting. Van deze vier (Ton Kneijber, Henda Boerman, Pim Ros en Ed Woerlee) was natuurlijk Ton weer de sterkste. Die was dan ook de winnaar van het toernooi, tot frustratie van de andere drie profs.
Het gaat te ver om hier alle andere namen met hun uitslag te noemen (dat zijn er 33), maar de winnaars van de 6 andere poules moet ik toch noemen:
Jan Verheijen in poule 2, Thea v.d. Maaten in poule 3, Henk Dunnewind in poule 4, Regi Oppatja uit Ens in poule 5, Joep Hensen in poule 6 en Henk Simonse in poule 7.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En toen aan de snert!! Die was weer voortreffelijk. Mevrouw Brandwacht, die samen met haar man Henk de soep heeft gemaakt en daarmee grote roem heeft verworven, kwam zelf de soep opscheppen. Dat maakte het extra lekker. Zij werd gehuldigd met applaus en een bloemetje. Na de snert gingen we nog enkele rondes een–en-twintigen, waarna de prijsuitreiking plaats vond. Jumbo had prijzen ter beschikking gesteld in de vorm van dozen met “rollades’’. Die gingen met dank aan de sponsor naar de poulewinnaars. Maar gelukkig konden ook alle andere met een prijsje naar huis gaan. De organisatrice Alie en het ondersteunend personeel Anita en Joke werden hartelijk bedankt. En toen ging ieder na een geslaagd evenement weer naar huis. Tot het volgend jaar!!!

Jan Verheijen (21 november 2013)

Snert

2 reacties op “Iedereen aan de snert!

  1. Reageren Rik nov 21, 2013 19:49

    Jan, super dat je zo snel al een leuk stukje hebt weten te plaatsen. En nog leuker dat ik lees dat Theo nog steeds van de partij is. Zo te lezen hebben jullie een superleuke dag achter de rug!

  2. Reageren Rik nov 21, 2013 23:51

    En heerlijk ook om die vrolijke Smash-inners op de foto’s te zien!

Reageren