Heren DTV’84 zien degradatiestreep naderen 1

Een 9-1 nederlaag tegen koploper De Toekomst heeft DTV’84 richting de onderste regionen van de Hoofdklasse in de afdeling Oost gedrukt. Waar in het verleden de jongens van De Toekomst als concurrent in de strijd tegen degradatie golden, zijn zij deze competitie vanaf week 1 de trotse koploper. Dat dit geen toeval is, bewezen zij ook weer tegen DTV’84.

Op vrijdag 11 oktober, Coming-out-day, was Barteld van Oenen logischerwijs verhinderd. Hij werd vervangen door Willianne Schipper. Het gemis van Batse was duidelijk zichtbaar. De Dalfsenaren maakten in Lochem een ongeinspireerde indruk. En waar normaliter de kale nestor bij een beetje tegenslag klaar staat met een positieve Ratelband-tirade, bleef het nu angstvallig stil. Jan-Jaap Schipper was in zijn eerste partij tegen Guido van Zwieten nog wel succesvol en wist ook tegen Frank Bruggeman een vijfde game af te dwingen. Echter, hierin was Bruggeman de sterkere speler. ‘Ballenvanger’ Tom Bleumink was te vast voor de drie Dalfsenaren en hoefde de hele avond slechts 1 game af te staan. Aangezien Rik Weijs en Willianne Schipper in het spel niet voorkwamen, bleef het bij het ene winstpunt van Jan-Jaap. Door de 9-1 nederlaag staat DTV’84 met 22 punten vijfde op de ranglijst, slechts 2 punten verwijderd van de zevende plek wat degradatie betekent. Aan de andere kant is ook de nummer 4 (promotiepouleplaats) nog niet helemaal uit het zicht verdwenen. Komende vrijdag hebben de heren de kans om de achterstand met de nummer 4 te verkleinen wanneer dit team op bezoek komt in De Doorbaak.

Jan-Jaap-EDR1

Eén reactie op “Heren DTV’84 zien degradatiestreep naderen

  1. Reageren Ton okt 14, 2013 14:48

    Balen, die jongens van de toekomst hebben vleugels. Maar toch denk ik dat Zwolle het alsnog aan het langste eind gaat trekken.

    Hoop dat jullie erin blijven

Reageren