Andre Wennemars wint veteranentoernooi in Wijhe 2

Topfit voelde hij zich, zoals dat bij een echte Wennemars hoort. En een veteranentoernooi, eigenlijk komt dat nog tien jaar te vroeg. Andre Wennemars liet zien dat hij in de bloei van zijn leven verkeert en meer gemotiveerd is dan ooit tevoren.

Dat hij zijn klasse mocht etaleren tussen de ouden van dagen, was eigenlijk een belediging voor zijn fysieke gesteldheid. Waar tussen de wedstrijden in de gezellige kantine van Wijhe veel gepuf en gezucht te horen was, stond de 40-jarige Wennemars alweer zijn warming-upje voor de volgende wedstrijd te doen. En ook tijdens de wedstrijden liet hij zijn klasse zien. Het mooiste voorbeeld was in de poulewedstrijd tegen Piet Korstanje: waar Piet zichtbaar moeite heeft met bukken, was Andre niet te beroerd om de balletjes zelf op te rapen die hij keer op keer langs het bebaarde tafeltennisicoon had geslagen. Zonder enig probleem kwam hij de poule door, waar hij in de halve finale Rene Ebeling uit Zwolle trof. Ebeling, de zelfbenoemde favoriet voor de eindzege, was in de poulefase verrassend onderuit gegaan tegen Henk Emens van Wijk 16 en Andre-Jan Oldenkamp van Hoonhorst. En ook in de ontketende Wennemars moest hij zijn meerdere erkennen.

En zo stond Wennemars zonder al te veel tegenstand in de finale. Daar trof hij zijn leeftijdsgenoot en oud-ploeggenoot Andre-Jan Oldenkamp. Beide heren waren als jonge jongens elkaars ploeggenoten bij Hoonhorst en hebben in hun tienerjaren tafeltennissend Nederland onveilig gemaakt. Deze bijzondere band maakte niet dat er kadootjes werden uitgedeeld. De finale werd op het scherpst van de snede gespeeld. Andre gebruikte de hem kenmerkende services en maniertjes om Oldenkamp uiteindelijk met 3-1 te verslaan. Het publiek in Wijhe kon het allemaal goed waarderen en sprak over “één van de mooiste finales van de laatste tien jaren”. En zo werd het goed georganiseerde veteranentoernooi in Wijhe gewonnen door één van de fitste winnaars ooit.

IMG_1190

2 reacties op “Andre Wennemars wint veteranentoernooi in Wijhe

  1. Reageren René Ebeling nov 30, 2013 16:39

    Jammer Rik, dat je eigen prestaties niet genoemd worden……

  2. Reageren Rik dec 5, 2013 23:42

    Oh ja, Rene en ik hebben het dubbel gewonnen. Met overmacht…

Reageren