Batse snoert criticasters de mond! 1

Anderhalf jaar had hij nauwelijks een bal aangeraakt. Nou ja, gehaktballen uitgezonderd natuurlijk. Hij had nog één t-shirt waar hij ternauwernood in paste, en hoon viel hem dan ook geregeld ten deel. Vorig jaar verloor hij zelfs van een vrouw, en gaf hij later in het toernooi op. Batse zou het niet meer vol kunnen houden, na vier wedstrijden zou hij toch wel opgeven, niet meer gemotiveerd zijn, en meer van die lariekoek. Ze hadden hem zelfs als 4e geplaatst. Barteld van Oenen, de man die al sinds 1988 19x clubkampioen was geworden. Hoe haalden ze het in hun hoofd? Hij wist wel beter. Laat ze maar lullen, vrijdagavond zou hij ze het wel laten zien. Maar naarmate de clubkampioenschappen dichterbij kwamen, begon hij ook twijfels te krijgen. De hele week was hij druk geweest op het werk, en hij had al weken last van dat vervelende kuchje… Of kuchje? De helft van de tijd klonk het alsof hij elk moment een long kon ophoesten. Kon hij het nog wel?

Het antwoord werd al duidelijk in de vierde partij. Nadat hij drie relatief eenvoudige wedstrijden had gespeeld, stond de favoriet Hans Hidding tegenover hem. En bij een 8-2 achterstand in de vijfde en beslissende game, rechte hij zijn rug en plaatste hij een roggel die in de Jumbo nog gehoord werd. Alles of niets, punt voor punt… Hij kwam bij tot 9-8, bleef standvastig op een discutabele bal en trok uiteindelijk toch de overwinning naar zich toe. Het was voor iedereen duidelijk. Hier stond de nieuwe clubkampioen, nee, de eeuwige clubkampioen! Ook Yoran Tonnema kon ondanks zijn babbels geen potten breken en Rik Weijs had al helemaal niks in te brengen. Beiden probeerden nog met listige trucs Batse uit zijn evenwicht te brengen, maar niets hielp. De Viking van de Vossersteeg sloeg weer toe. 20X clubkampioen: is er ergens in het dorp nog een plekje vrij voor een levensgroot standbeeld?

IMG_3819

Daar bleef het niet bij voor de Vossersteeg. Want nichtje en buurmeisje Benthe Brandwacht werd eerste bij de jeugd. Bente verloor haar eerste wedstrijd nog met 3-2 van Thomas Goutbeek. Gelukkig voor haar kon Thomas het niet bolwerken tegen Robin Kroes. En dus moest ze winnen van Robin. Dat deed ze overtuigend met 3-1. Games werden geteld en Benthe bleek de beste van de jeugd! Robin werd 2e en Thomas werd ondanks een zeer knappe prestatie slechts derde.

Eén reactie op “Batse snoert criticasters de mond!

  1. Reageren Alie jan 23, 2016 23:49

    Ha…..ha…..Jullie konden het weten…… Daag Barteld nooit uit want … dan komt zijn wilskracht tot leven.

Reageren