Henk Mannes

Alie sprak vorig clubblad haar bewondering uit voor de gedrevenheid van Henk Mannes. Zij wil van Henk weten of hij nog steeds meegaat naar toernooien om te coachen en hoe hij zijn drang om te presteren zo lang kan volhouden. Op de een-na-laatste competitiedag kwam Henk langs om ‘zijn’ Dedemsvaart aan te moedigen tegen ons eerste damesteam. Als enige van onze tegenstanders schoof hij na afloop aan voor de macaroni die Alie had bereid. Voor de redactie een mooie gelegenheid om Henk zijn hemd van het lijf te vragen.

Je hebt de vraag gehoord, Henk.
Wat moet ik daarvan zeggen? Ik denk niet dat het een kwaliteit is, ik zit gewoon zo in elkaar. Ik kan niet anders, dus ik moet wel.

Als jij meegaat met een speler of een team, hoe zie jij je rol dan?
Ik ga wel voor de sport, ik ga niet alleen voor winnen, laat ik dat voorop zetten. Ik wil niet winnen ten koste van alles.

Hoe lang zit jij nu bij Dedemsvaart?
Nu zo’n vijf jaar denk ik. Vooral begin was moeilijk er waren maar een paar jeugdleden, senioren ook heel zuinigjes en geen trainingscultuur. Maar ik had toegezegd dat ik het zou doen, dus heb ik het een jaar gedaan, maar zag niet meer zitten en wou stoppen. Toen zei mijn vrouw: “als je nou eens alles op papier zet hoe je het wil hebben, en ze doen dat, dan probeer je het nog een jaartje”. Dat heb ik gedaan en toen ging het in de loop van het jaar toch lopen. Kregen we in ieder geval een groep om te trainen.

Ben je ook lang coach geweest?
Ja, direct vanaf het begin. Met de damesteams. Zo’n vier jaar.

Hoe vindt Lummie het dat je eigenlijk wel heel veel weg bent?
Nou, ik overleg elk jaar met Lummie: “Wat zal ik doen?”. En zij heeft me niet opgedragen om minder te gaan doen, maar ik had voor mezelf iets bedacht van: “Mandy en Lindy zijn het huis uit, en Lummie is dus steeds meer alleen.” Bovendien bewijzen de dames wekelijks dat ze het prima zonder mij kunnen.

Ga je nu iets met haar doen?
Ja. weekendje weg, uit eten. Samen blad harken, weet ik veel.

Heb je voor jezelf al een nieuwe hobby gevonden, of iets waar je meer tijd aan besteed?
Ik heb hobby’s zat. Ik was afgelopen tijd natuurlijk veel thuis. Had nog heel veel foto’s van Moto GP Coureurs, die stuur ik momenteel door heel Europa, krijg ik veel respons op en is hartstikke leuk. Ook heb ik tot half januari een schilderijen-expositie in Zuidwolde. Ik werk momenteel weer beetje en het is natuurlijk de bedoeling dat ik weer gewoon vol aan het werk ga.

Wat doe je voor werk?
Administratie in Apeldoorn bij Agrifirm, in die hele grote flat de Twintowers.

Hoe ben je ooit begonnen met tafeltennis, hoe ben je ermee in aanraking gekomen?
Toen was ik 11 of 12, ik zat op voetbal, maar ik heb een paar hele rotknieën, dus mocht ik niet meer voetballen. Toen ben ik gaan pingpongen.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij DTV?
Nou ik heb hier bijna uitsluitend goede herinneringen, ik heb hier altijd wel heel veel gelachen. Ik heb één keer zowat helemaal in een driedubbele deuk gelegen maar daar kan ik helaas de details niet verklappen…

Henk, jij mag iemand uitzoeken en jij mag een vraag stellen, wat jij altijd al van diegene hebt willen weten.
Ik wil graag Jan Jaap Schipper de vraag stellen: typeer jij nu eens de trainers die je zoal gehad heb. Niet de bedoeling iemand af te zeiken of op te hemelen maar gewoon de verschillen, ben ik erg nieuwsgierig naar.

henk mannes

Reageren