Yoran en Ed nieuwe clubkampioenen van DTV’84

Afgelopen zaterdag vonden de clubkampioenschappen plaats. Met een mooi aantal van veertien deelnemers werd uitgemaakt wie zich clubkampioen 2017 mocht noemen. Na een democratische stemming waren de deelnemers overeengekomen dat er in een A-categorie (Hoofdklasse t/m 3e klasse) en een B-klasse (5e en 6e klasse) werd gespeeld. De A-categorie bestond uit twee 4-kampen met kruisfinales en de B-categorie was een zeskamp.

In de A-categorie ontstonden de volgende twee halve finales:
Batse – Jan Jaap 3-1
Yoran – Rik 3-0

Ondanks dat Batse slechts vier wedstrijden in de benen had kon hij het in de finale niet bolwerken tegen een ontketende Yoran. Met 3-0 was Yoran de beste. Hij mag zich een jaar lang de clubkampioen van DTV’84 noemen. En dat zal hij ook doen…

2017-01-22-PHOTO-00000362

In de zeskamp in de B-categorie was het een spanning van jewelste. Sjoerd had (verrassend?) van Jacques gewonnen, waardoor ook Sjoerd nog voor de prijzen meedeed. Met nog 1 wedstrijd te gaan stonden drie spelers op 3 punten. Dit waren Bert, Jacques en Sjoerd. Ed had er zelfs 4 (hij verloor alleen van Jacques), maar Ed was de laatste ronde vrij. De wedstrijd Bert-Jacques was de laatste wedstrijd waarin de beslissing zou vallen. In een kraker bleek Bert de winnaar, waarmee hij net als Ed op vier punten kwam. Het onderling resultaat viel naar Ed waarmee Ed en Bert de nummers 1 en 2 waren. Sjoerd werd 3e en hield Jacques hiermee onder zich. Mirjam en Gezinus complementeerden het zestal.

2017-01-22-PHOTO-00000361

Reageren