Wie volgt Jan-Jaap Schipper op?

Marinka Mittelmeijer is clubkampioen geworden in de B-categorie. Klinkt goed, mooie allitererende naam ook. Is dit een voorbode voor de clubkampioenschappen in de A-categorie die vrijdagavond plaatsvinden? De plaatsingscommissie denkt van wel. De favoriet luidt naar de naam Hans Hidding, die zich al vaker clubkampioen mocht noemen, en daarmee heeft bewezen met de onmenselijke druk om te kunnen gaan die er op zo’n avond bij komt kijken. De uitdagers zijn de spelers uit het eerste team, Yoran Tonnema en Rik Weijs, die toch ook zullen willen laten zien dat zij niet voor niets in de selectie zitten en dat zij het krachtpatsertje uit team 2 nog wel de baas kunnen. Opvallend is dat de plaatsingscommissie minder – of misschien zelfs geen – vertrouwen heeft in de beste Dalfser tafeltennisser aller tijden, Batse van Oenen. Hij is als 4e geplaatst. Navraag bij de plaatsingscommissie leert dat vooral de opzet, een achtkamp, vermoedelijk in het nadeel van de kale veertiger gaat zijn. “De grootste uitdaging voor Batse is om het toernooi uit te spelen”, aldus de harde woorden van de bobo’s op het pluche. Op de vraag of zij daarbij refereren aan zijn gebrek aan wedstrijdritme, gelekte informatie uit zijn medisch dossier of aan andere factoren werd gereageerd met: “geen commentaar”. Schimmigheid alom dus.

Bij de outsiders mag zeker een andere prachtige allitererende naam niet ontbreken: Dionne Damman. Dionne laat de laatste weken op de trainingen zien dat het met haar vorm wel goed zit en tegen het merendeel aanvallend ingestelde spelers kan zij wellicht hoge ogen gooien. De deelnemerslijst wordt verder aangevuld met Debbie, Cees en Ton.

Naast de clubkampioen bij de senioren wordt vrijdagavond ook de clubkampioen 2016 bij de jeugd bekend. En ja hoor, ook hier kent de favoriet een allitererende naam: Benthe Brandwacht! Haar zal het vuur aan de schenen worden gelegd door haar teamgenoten Thomas Goutbeek en Robin Kroes.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Publiek wordt geacht in de kantine plaats te nemen.

Jan-Jaap-EDR2009-3

Reageren