Vanderslosse velt ex-clubgenoten

banner gote clubactie horizontaal

Beteuterd keek hij naar beneden, naar de onderkant van zijn lichaam. Hij voelde de zwelling groeien. Lichte kloppingen, het was een gevoel dat hem tot dat moment slechts enkele malen was overkomen. Maar zo dik…., zo dik had Yoran hem ook nog niet eerder gehad. Had hij maar niet moeten zaalvoetballen. Hoe moest hij dit aan zijn teamgenoten uitleggen?

foto-4

Want vrijdag moest hij er staan. Na de 9-1 zege van de herenselectie van DTV’84 was het zijn beurt, Yoran “Vanderslosse” Tonnema, om de plek van kopman Barteld van Oenen in te nemen. En niet tegen de minste tegenstanders. Tafeltennis Zwolle, de club waar hij een jaar geleden nog actief was, voordat hij in een restaurant in Dusseldorf de knoop doorhakte.

Vanderslosse tafeltenniste in Zwolle bij team 4. Een beetje het zesde van Swift Boys. Jongens die wel willen, maar gewoon niet goed genoeg zijn. Het gewoon niet begrijpen, u kent die types wel. Ook over Yoran werd een beetje lacherig gedaan. Was dat niet die lange slungel, die jongen met die houterige motoriek? Die jongen die naar achteren ging en de tegenstander de fouten liet maken en altijd domme dingen deed als het er op aan kwam. Er werd zelfs schamper gelachen dat hij faalangst zou hebben, alleen het idee al…

Op die 30e november in Dusseldorf was de maat voor hem vol. Weer was een speler zonder overleg met hem aan het team toegevoegd, zag hij op de whatsapp. Het voelde niet alleen alsof hij werd gepiepeld, hij werd het ook. Vanderslosse zou de overstap maken naar DTV’84. Tot de transfer van Kenneth Vermeer, één van de meest spraakmakende overgangen in de sportwereld. Want een overgang van de club uit Zwolle die drijft op subsidiegelden naar DTV’84, de club van oermensen en noeste arbeiders als Gerard Ekkelenkamp, Piebe Bijlsma en Peter Matenaar die eigenhandig in de vrieskou met hun blote handen tafeltenniscentrum “De Doorbraak” uit de grond hebben gestampt, dat doe je niet zomaar.

Na een stroeve start in de vorige competitie eindigde Vanderslosse al vol bravoure. En niet onbelangrijk, met zeges! En dan nu met z’n dikke enkel spelen tegen team 2 van zijn oude club. Jongens die hem vroeger niet zagen staan, waar hij vroeger al blij was als hij ze warm mocht spelen. Hij sloeg de één na de ander van tafel. En faalangst? Tegen Corné van Rossem stond hij 2-0 achter in games. 11-9 in vijfde, BAM! En Pascal Loseman, die zich ook tijdens de wedstrijd -net als vroeger- denigrerend over hem uitliet, bereikte in de vijfde game zelfs een 10-4 voorsprong. Wie had er nu langs van faalangst?! Vanderslosse rechte zijn rug en knalde er met 12-10 overheen. Bij tafel, boven tafel en vol initiatief. De jongens van Tafeltennis Zwolle waren zichtbaar geknakt. Een hattrick voor Vanderslosse. Jan-Jaap Schipper en Rik Weijs legden er twee winstpartijen naast. Een 7-3 overwinning op de naaste concurrent voor de promotiepoule gaat de boeken in.

Reageren