Uitwisselingstoernooi recreanten met Tafeltennis Zwolle

door Lisette Appels, Tafeltennis Zwolle

 

Hallo DTV-spelers,

Woensdag 18 mei was het eindelijk weer zover… de halfjaarlijkse wedstrijd van Tafeltennis Zwolle en DTV zou weer worden gespeeld en deze keer in Dalfsen. De Zwollenaren hadden enorm veel zin om hun krachten weer eens te kunnen meten met de Dalfsenaren. Ze stonden dan ook al mooi op tijd in het clubgebouw van DTV, waar ze hartelijk welkom werden geheten met een kop thee of koffie met een heerlijke plak koek. Dat de DTV-ers duidelijk wat anders tegen deze wedstrijd aankeken werd snel duidelijk, zij kwamen over het algemeen wat later de kantine binnengelopen.

Na elkaar de hand te hebben geschud en de versnapering naar binnen te hebben gewerkt was het dan zover. De kaarten werden geschud en omgedraaid en zo werden de duo’s duidelijk (DTV-TTZ door elkaar heen), die met en tegen elkaar mochten spelen. Tot 21 punten, om de twee punten wisselen van opslag. Hierbij werd direct duidelijk dat de winnaarsmentaliteit toch bij velen in het bloed zit! Gelukkig bleef iedereen sportief en werd er veel gelachen. Helaas waren er soms spelers die even een ronde langs de kant moesten toekijken hoe de rest het er vanaf bracht.

Na zes rondes gespeeld te hebben gingen we een ander spel spelen, waarbij er ineens een signaal werd gegeven en je als duo een tafel naar rechts moest om tegen een andere duo te gaan spelen, maar waarbij je je behaalde punten meenam! Hierdoor kreeg je hele hoge scores, wat soms best onhandig was om de puntentelling bij te houden… Hilarisch, maar leuk! Weer kwam die winnaarsmentaliteit naar boven, maar het gaat toch vooral om de lol en de sportiviteit.

Uiteindelijk was iedereen moe, maar voldaan toen de uitslag duidelijk werd, waarbij de aantekening moet worden gemaakt dat Evan, Mirjam, Carin, Henk Simonse en Henk Brand een ronde minder hebben getafeltennist.

Eerste werd Norbert van TTZ, tweede Jan van TTZ en derde Bert van DTV.

De totaalscore van TTZ was 1810 punten, die van DTV 1923 punten.

Al met al was het een zeer geslaagde morgen, waarvan iedereen weer tevreden huiswaarts keerde. Namens de woensdagmorgen recreatiegroep van TTZ wil ik alle DTV-ers bedanken voor hun gastvrijheid om samen een heerlijk potje te tafeltennissen. En uiteraard daag ik DTV uit om over een half jaar weer bij Tafeltennis Zwolle te komen om weer een gezellige morgen te komen tafeltennissen!

Sportieve groet en iedereen een fijne zomer gewenst,

Lisette Appels

Reageren