Titelverdediger De Polhaar opnieuw oppermachtig tijdens scholierentoernooi tafeltennis bij DTV’84

Op dinsdag 19 oktober 2021 vond het jaarlijkse scholierentoernooi tafeltennis plaats bij tafeltennisvereniging DTV’84 in Dalfsen. Een sportieve en gezellige toernooiochtend werd afgesloten met juichkreten van maar liefst 17 deelnemers vanuit De Polhaar, vergezeld door diverse Polhaar-fans in het publiek. De Polhaar, titelverdediger na winst in 2020, wist ook dit jaar de schoolbeker binnen te slepen. In de twee jaren die daaraan vooraf zijn gegaan (2018 en 2019) wist basisschool De Spiegel te domineren.

Het scholierentoernooi is met een totaal aantal van 25 deelnemers goed bezocht. Leerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van diverse scholen wisten de weg naar tafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ te vinden in de herfstvakantie. De kinderen speelden verdeeld over twee categorieën hun toernooi: 7 t/m 9-jarigen en 10 t/m 12-jarigen.

De jongste kinderen speelden in een vijfkamp en een zeskamp, waarna de nummers 1 en 2 van iedere poule een plek verkregen in de halve finale. Na spannende wedstrijden werd het na een vijfkamp zelfs zo spannend dat op onderling resultaat (games tellen) de nummers 1 en 2 in de poule aangewezen werden. Olivier Meijer (De Polhaar) wist vervolgens de halve finale met 2-1 te winnen van Dorus Dieker (De Spiegel). Bram Niezink (De Polhaar) won een zeer spannende halve finale (11-6, 13-15, 13-11) van Thijmen Velthuis (De Zaaier). De finale tussen Bram en Olivier werd vervolgens met 2-0 gewonnen door Bram. Dorus sleepte een mooie 3e plek binnen met een 2-1 overwinning op Thijmen.

In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar waren de wedstrijden niet minder spannend. Na twee zevenkampen met prachtige rally’s, veel plezier en goede voorbeelden van sportief gedrag, veroverden de volgende leerlingen een plek in de halve finales: Jens Hidding (De Polhaar), Pieter Scheewe (De Polhaar), Lenn Holtman (De Polhaar) en Bas Velthuis (De Zaaier). Na twee halve finales die ieder met 2-0 werden gewonnen, mocht het publiek genieten van een hoogstaande en zeer spannende finale tussen Jens en Pieter. Jens mag zich na een 2-1 overwinning de winnaar noemen van het scholierentoernooi, gevolgd door Pieter met een prachtige tweede plaats en Lenn op nummer 3.

De nummers 1 t/m 3 van elke leeftijdscategorie behaalden punten voor het scholenklassement, dat er aan het eind van het toernooi als volgt uitzag:

1) De Polhaar
2) De Spiegel
3) De Zaaier

Tussen de tafeltenniswedstrijden door was er gelegenheid om (als je niet hoefde te tellen/spelen) mee te doen aan een kleurwedstrijd (incl. schoolyell bedenken) en spelletjes in de kantine. Naast sportiviteit kwam ook de creativiteit van velen naar voren. Uiteindelijk kwamen de volgende winnaars uit de bus bij de kleurwedstrijd:

7 t/m 9-jarigen: Mara (1e), Aylin (2e), Mik (3e, en slechts 6 jaar!)

10 t/m 12-jarigen: Lisanne (1e), Jesse (2e), Evie (3e)

DTV’84 bedankt alle deelnemers en hun publiek voor de sportiviteit, gezelligheid en aanwezigheid tijdens het scholierentoernooi. Daarnaast een woord van dank aan de vrijwilligers die deze ochtend mogelijk maakten: Rik, Debbie, Hugo, Matthé en Dionne. Met zoveel enthousiaste mensen in ons clubgebouw kon het toernooi ook dit jaar niet anders dan een succes worden. En zo geschiedde!

Alle deelnemers hebben bij het naar huis gaan een flyer meegekregen met een ‘tegoed’ van 3 gratis proeftrainingen bij DTV’84. We hopen velen van hen te mogen ontvangen op onze jeugdtrainingen op de dinsdag- en/of woensdagavond. Voor alle geïnteresseerden: info over onze vereniging en de trainingsmogelijkheden (zowel voor jeugd als voor volwassenen) is te vinden op de website van DTV’84: www.dtv84.nl.