Succesvol ranglijsttoernooi in Soest (Jery haalt zijn B-licentie!)

Afgelopen zaterdag 17 februari was het ranglijsttoernooi voor de jeugdspelers met een C of D licentie in Soest. DTV werd vertegenwoordigd door 2 jeugdspelers, Jery en Robbin. Mirjam en Nadine van Dames 1 waren ook van de partij om te coachen. Benthe zou de zondag in actie komen op het ranglijsttoernooi voor de B spelers. Robbin en Jery hebben een verslag geschreven over de sportieve en gezellige dag in Soest.

De dag begon vroeg. 08:00 werd afgesproken op station Dalfsen. Robbin stond al klaar om in de trein naar Zwolle te stappen om naar Nadine te gaan, maar toen verschenen Mirjam en Nadine ineens op het station met de auto. Toen ook Jery was gearriveerd, vertrokken we met z’n vieren naar Soest.

Toen we aankwamen in Soest rond 09:15 gingen Robbin en Jery omkleden en inspelen en gingen Nadine en Mirjam de kantine in. Om 10:00 begon het toernooi. Beiden hadden een poule van 6. Jery was eerste geplaatst in zijn poule en Robbin derde. De eerste 2 gingen door naar de vervolgrondes.

Robbin begon na 2 wedstrijden wachten met zijn eerste wedstrijd. De eerste set werd verloren met 8-11. De tweede set werd wel gewonnen met 11-6, maar daarna verloor hij de wedstrijd door 2 verloren sets van 8-11. Voor de tweede wedstrijd was Robbin best wel gespannen. Dat was uiteindelijk helemaal niet nodig want deze werd makkelijk gewonnen met 3-0.

De derde tegenstander was een zeer goede speler. Robbin verloor deze wedstrijd met 0-3, maar het was wel een erg leuke en goede wedstrijd. De vierde tegenstander was Robbin al twee keer eerder tegengekomen op zijn toernooien bij de junioren. Beide keren verloor hij met 0-3, alleen vandaag ging het een stuk beter en Robbin speelde heel slim. De eerste set verloor hij met 5-11. De tweede set won hij met 11-6. Deze tegenstander was wel vastberaden om voor de derde keer van Robbin te winnen, en dat gebeurde ook in de twee daaropvolgende sets, die beide in een 8-11 eindigde.

De laatste wedstrijd was zeker weten de spannendste. De eerste set verloor Robbin met 8-11. Door de gouden tip van Nadine en Mirjam dat alles op de backhand moest, werd de tweede set gewonnen met 11-3. Toen de tegenstander in de derde set ook alles op Robbins backhand begon te spelen, verloor Robbin de set met 6-11. Na de tips van Nadine, Mirjam en ook Jery, werd het toch nog een 2-2 in een spannende game die eindigde in 13-11. De laatste game werd ook overtuigend gewonnen met 11-5.

2 winstpartijen en 3 verliespartijen voor Robbin resulteerden in een vierde plaats in de poule. Dit was niet genoeg voor de vervolgrondes en Robbin was uitgeschakeld.

Voor Jery was het in het begin even weer wennen, het was namelijk zijn eerste ranglijsttoernooi in bijna 2 jaar. Jery begon aan zijn poule zonder tegenslagen, 2 keer 3-0 waren de eerste uitslagen. In de derde wedstrijd moest hij meer moeite doen. Hij kwam op een 0-1 achterstand, maar dankzij tactische tips van topcoach Nadine werd er toch met 3-1 gewonnen. De laatste twee wedstrijden in de poule werden ook met 3-1 en 3-0 gewonnen, waardoor Jery verzekerd was van een 1e plaats in de poule. Op naar de vervolgrondes.

In de eerste ronde kwamen er al meer zenuwen kijken. Tegenover Jery stond een lastige tegenstander met vergelijkbaar spel als Jery. Na een 1-0 voorsprong, kwam er helaas een 1-1 op het scorebord te staan. Jery’s spel verbeterde snel, mede dankzij de aanmoedigingen van Nadine, Mirjam, Robbin en gelegenheidssupporter Ronnie. Hierdoor werd er toch gewonnen met 3-1.

In de kwartfinale kwam er een zeer gevreesde tegenstander. Hij maakte eerder op de dag vooral  indruk met zijn vocale kwaliteiten en aanvallend spel. Misschien was dit wel de spannendste wedstrijd van de dag. Net als in de eerste ronde werd het na een 1-0 voorsprong, 1-1.  Hierna volgde zelfs een set waarin hij 1-7 achterstond, maar deze set werd toch met 12-10 gewonnen. Dankzij tactisch en mooi spel was het toch Jery die aan het langste eind trok, en werd er gewonnen met 3-1.

In de halve finale was het duidelijk een stuk minder spannend. De tegenstander was zichtbaar vermoeid van zijn vorige tegenstander en dus liep Jery er met een 3-0 overwinning mee weg, en ging hij dus naar de finale!

Ook in de finale was het een stuk minder spannend. Van te voren was Jery vooral bang voor de korte noppen van de tegenstander. Maar in de wedstrijd bleek dit een stuk minder eng te zijn want hij sloeg er gewoon doorheen. Hierdoor werd ook deze wedstrijd in 3-0 gewonnen, inclusief een laatste set van 11-3.

Door de winst in de finale was de 1e plek binnen. Met 9 overwinningen op 1 dag heeft Jery zijn B-licentie terug!

Het was een heel gezellige en succesvolle dag die we afsloten in de McDonald’s. Daar bespraken we nog even kort wat we van de dag vonden. Zowel Robbin als Jery mogen tevreden terugkijken op deze dag. Hoewel Robbin zijn poule niet doorkwam, speelde hij goed. Hij had een sterke poule, waardoor hij in een paar wedstrijden net te kort kwam. Wie weet gaat dit beter op het volgende ranglijsttoernooi! Jery won het toernooi overtuigend en mag de volgende keer laten zien wat hij kan op het B-ranglijsttoernooi.

WhatsApp Image 2018-02-18 at 08.22.34 WhatsApp Image 2018-02-18 at 08.22.35 WhatsApp Image 2018-02-18 at 08.22.36 WhatsApp Image 2018-02-18 at 08.23.14