Sercodak schreeuwt heren DTV’84 naar overwinning

Het knetterde in Dalfsen. De start van de competitie was voor de heren van DTV’84 desastreus te noemen met 10-0 en 9-1 nederlagen. Non-playing captain Barteld van Oenen ging in De Doorbraak tegen alle drie de spelers te keer dat het zo niet langer kon, en dat het imago van tafeltennis in Dalfsen te grabbel werd gegooid. De term “reflectieve ballotagecommissie” viel meerdere malen. Ter inspiratie moesten de heren maar eens een wedstrijd van de handbaldames van Sercodak bezoeken, om te zien wat teamspirit en inzet is, en hoe het ook kon. Niks geen fluwelen revolutie, d’r an met de lippe. Batse had gesproken…

En er was resultaat. In de vier eerste wedstrijden lieten de Dalfsenaren slechts een game aan de tegenstander. Yoran Tonnema morste vervolgens het eerste punt tegen kopman van de Kamper reserves, Robin Lieftink. Maar daar bleef het helaas niet bij. Tijdens de laatste wedstrijd van Yoran kreeg DTV’84 aangename support van de handbaldames van Sercodak. De woorden “Nee, net nu ik 1-0 achtersta” waren nog niet uitgesproken of de tweede game ging met 11-1 verloren. Al het voorgenomen en eerder in de week in De Trefkoele waargenomen gedrag zoals ‘kapot gaan’, ‘tot het einde’ en ‘winnaarsmentaliteit’ werden plotsklaps vervangen door een oud euvel: ‘faalangst’. Yoran moest Ralph Trip feliciteren die na 17 verliespartijen in de Hoofdklasse eindelijk zijn eerste overwinning boekte. Gelukkig bleef het voor DTV’84 bij deze twee verliespartijen. Rik Weijs en Jan-Jaap Schipper konden beter omgaan met de support en bleven deze avond ongeslagen.

Hiermee kwam er een 8-2 overwinning op het scorebord, een uitslag waar in Dalfsen een drankje op werd gedronken. De dames van Sercodak lagen toen al lang en breed onder de wol. Ongetwijfeld ook geïnspireerd door de topfitte en gemotiveerde DTV-ers werd door hen op zaterdag in Sittard de Supercup behaald. Dalfsen heeft/is er voor elkaar!

thumb_IMG_3535_1024

Reageren