Opnieuw een geslaagd Dalfser Vechtdal dubbeltoernooi 

Afgelopen week was het weer tijd voor het traditionele Vechtdal dubbeltoernooi. Het Dalfser toernooi dat na afloop van de voorjaarscompetitie wordt gehouden in de “Doorbraak” van DTV’84.  

Wederom hadden, net zoals vorig jaar, 17 dubbels zich opgegeven die in 3 vierkampen en een vijfkamp de voorrondes afwerkten. Dit jaar waren er een stuk minder verrassingen; de NTTB rating deed zijn werk waardoor de dubbels met de hogere rating richting hoofdtoernooi gingen en de nummers 3 en 4 uit de voorrondes zich konden richten op het troosttoernooi. 

In dat troosttoernooi waren het de dubbels Edith Bouwman / Marjolein Boerdijk van DTV en Albert Kuiper / Harry Pathuis van Staphorst die zich plaatsten voor de troostfinale. Na een zeer wendingrijke finale waren het uiteindelijk de Staphorster mannen die met het kleinst mogelijke verschil in de beslissende game de overwinning opeisten. 

In het hoofdtoernooi waren het de dubbels uit Dedemsvaart die de dienst uitmaakten. Het als eerste geplaatste dubbel Sander Uythof / Ad Werkman van Dedemsvaart wisten zowel Niels Mulder / John Schakelaar van DTV als ook Sibrand Hassing / Jennieke Krale van Staphorst te verslaan waardoor zij de finale gingen spelen. In de andere helft was het dubbel Matthias Dul / Tonny Kleiman van Dedemsvaart te sterk voor de clubgenoten Willem Greidanus / Ton Kneyber en voor Jeroen Delhaas / Nico Drost van Staphorst. 

Zo kwam er dus een “Voartse” finale waarin Uythof / Werkman hun uitglijder van vorig jaar goed maakten door overtuigend af te rekenen met Dul / Kleiman, die daarmee een tweede plaats veilig stelden. 

Na de prijsuitreiking kon een ieder terugkijken op een geslaagd toernooi. Onder het genot van een hapje en een sapje, met dank aan barman Wim Schipper, werd nog druk geëvalueerd en al weer plannen gemaakt voor de volgende editie. 

Reageren