‘Nieuwe’ clubkampioenen bij DTV’84

Afgelopen zaterdag tijdens de clubkampioenschappen zijn er ‘nieuwe’ clubkampioenen gefeliciteerd. Niet helemaal nieuw, want elke winnaar mocht zich al een keer eerder clubkampioen van DTV’84 noemen.

Voor Jery Wormmeester was het wellicht het langst geleden. In 2013 verliet hij DTV’84 om zijn geluk bij Tafeltennis Zwolle te beproeven, maar gelukkig voor Jery zag hij tijdig het licht. Sinds de tweede helft van 2017 speelt Jery weer in Dalfsen. En nu mocht hij zich in een 7-kamp de sterkste noemen bij de jeugd. Geen grote verrassing, maar “je moet het nog wel even doen”. Jery kwam niet in noemenswaardige problemen, hoewel Thomas hem nog wel een game afsnoepte. Deze Thomas speelde sowieso een heel sterk toernooi en hij wist dan ook Benthe en Robbin te verslaan waardoor hij de tweede plaats opeiste. Robbin werd derde en Benthe stond ietwat gedesillusioneerd naast het podium.

Maar Benthe zou Benthe niet zijn als zij niet ijzersterk terugkwam. En dat was in de middag al het geval! De nummers 2 tot en met 4 mochten instromen in de B-poule en lieten zien daar niet te misstaan. Uiteindelijk werden de 50+-ers (Bert, Ron en Sjoerd) verrassend verslagen en aan het einde van de rit bleven Benthe, Robbin en Nienke over met allen 1 verliespartij. Na het tellen van de games mag Benthe zich een jaar lang clubkampioen in de B-poule noemen, vooral door haar 3-0 overwinning op Nienke. Haar prijzenkast (met onder meer de titel bij de jeugd uit 2016) kon worden aangevuld met een pond kaas!

In de A-categorie verliepen de uitslagen in de 8-kamp lange tijd volgens schema. Jan-Jaap, Yoran, Robin en Rik bleven tegen Dionne, Jos, Jery en Cees ongeslagen waarna zij onderling gingen uitmaken wie de clubkampioen zou worden. Uiteindelijk wist Jan-Jaap net als in 2015 iedereen te verslaan, hoewel hij in de laatste wedstrijd tegen Yoran niet ontevreden was dat deze de vierde game niet wist te winnen, gezien het goede spel van laatstgenoemde. Yoran werd verdiend tweede en Robin behaalde de derde plaats na een knappe overwinning op Rik.

En dan moest het hoogtepunt van de dag nog komen. Na gezellig gezamenlijk avondeten was het tijd voor de door de activiteitencommissie georganiseerde spelletjesavond. Ligretto, het grote Keesspel (zonder Cees), en tal van andere spelletjes waren een regelrecht succes. Jan-Jaap werd gered door heks Vera, en meteen erna keihard weer vermoord. Het onschuldige meisje Ron zag alles, maar werd uiteindelijk het doofstomme onschuldige meisje, want hij hield het allemaal keurig voor zichzelf. Sven werd volledig onterecht door het volledig onnozel geworden volk tot burgemeester gekozen, een beetje vergelijkbaar met hoe Trump president geworden is, maar gelukkig waren aan het einde van de avond alle weerwolven door de burgers verslagen. En niemand was tijdens het spel in slaap gevallen, dat is ook wel eens leuk…

Activiteitencommissie bedankt!

20180117_171130

Reageren