Niels Mulder, Bas Feijen en Jan-Jaap Schipper clubkampioenen DTV’84

Op vrijdag 23 januari mochten de senioren B het spits afbijten voor de clubkampioenschappen. Rond half acht druppelden de eerste deelnemers binnen om even warm te spelen en een kop koffie te drinken. Grote favoriet voor de titel deze avond was Niels Mulder, aangezien hij in het hoogste team speelt en beduidend de jongste deelnemer was. Deze avond werd het dus een clash tussen het jeugdig enthousiasme en de jaren lange ervaring van de andere deelnemers. Voor de plekken 2 en 3 was van te voren geen duidelijke voorspelling te maken.
Om een uurtje of acht werd begonnen met de eerste wedstrijden en gelijk bleek al dat het voor Niels geen makkelijke avond zou worden. Hij moest zijn eerste wedstrijd spelen tegen Ben van der Vegt en zag een aantal backhand ballen vanuit de forehand hoek op zich afkomen waar hij zich geen raad mee wist. Uiteindelijk wist Niels de wedstrijd in een vijfsetter toch naar zijn hand te zetten.
Peter Matenaar trok, tegen Niels, alles uit de kast om de overwinning binnen te slepen maar ondanks luide kreten bij elk punt en pogingen om Niels uit de wedstrijd te praten ging de overwinning uiteindelijk toch naar de favoriet van de avond. De sleutelwedstrijd voor plek 2 en 3 bleek achteraf de wedstrijd te zijn tussen Peter Matenaar en Jan Verheijen welke gewonnen werd door Jan. Henriette had van te voren aangegeven dat ze wat later zou komen. Toen ze binnen was kon ze gelijk vol aan de bak tegen de heren die ondertussen warm gespeeld waren. Ondanks goed spel met een aantal vijfsetters en een matchpoint tegen Niels in de vierde set kon ze dit niet omzetten in een overwinning.
Nadat het stof was neergedaald kon de eindstand van de avond berekend worden, wat resulteerde in de volgende uitslag:

1. Niels Mulder
2. Jan Verheijen
3. Peter Matenaar
4. Ben van der Vegt
5. Henriette Snijder

Na het uitreiken van de prijzen werd er onder het genot van een drankje nog even nagepraat en tegen een uur of elf keerde de rust weer terug in “De Doorbraak”. Ondanks de matige deelname was het toch een geslaagde en gezellige avond.

Op zaterdag 24 januari was het dan zover. De Jeugd en Senioren A mochten aantreden voor hun clubkampioenschappen. De Senioren zouden ´s ochtends om tien uur starten met het dubbeltoernooi en ´s middags rond half één zou de jeugd erbij komen om hun enkeltoernooi te spelen. Nu weet je in Nederland nooit wat het weer gaat doen en dat bleek deze zaterdagochtend wel weer. Sneeuw! De organisatie maakte zich al enige zorgen hoe dit zou uitpakken. Zou iedereen komen, zou iedereen op tijd zijn? Rond half tien kwamen de eerste spelers binnen. De één nog verder weggedoken in de jas en onder de muts dan de ander. De eerste berichten komen binnen. Vertraging van de trein, bovenleiding bevroren, we staan stil. Ojee, gaat dit nog goed komen. Naar mate de ochtend vorderde druppelden de gestrande mensen toch nog de zaal binnen.
Met de mensen die er wel waren werd vast begonnen met het dubbel toernooi. Er werd gespeeld in een driekamp en een vierkamp. De nummers 1 en 2 van de beide poules zouden doorgaan naar de halve finale. Favoriet in de vierkamp was het dubbel Japie/Rik en in de driekamp het dubbel Yoran/Dionne. Voor Japie en Rik bleek dit ook zo te zijn maar in de driekamp dachten Linsey en Debbie daar anders over en wisten de eerste plek te bemachtigen. De halve finale werd dus een strijd tussen Japie/Rik en Yoran/Dionne en in de andere halve finale Linsey/Debbie tegen Cees/Robin. Japie en Rik wisten hun favorieten rol waar te maken en Yoran en Dionne te verslaan. In de andere halve finale wisten uiteindelijk Cees en Robin de overwinning binnen te slepen. Of dit nu in vier of vijf games was werd pas na de wedstrijd duidelijk toen er nog even nagepraat werd. De finale ging dus tussen Japie/Rik en Cees/Robin. Dit werd een redelijk overtuigende overwinning van Japie en Rik. De laatste begon steeds beter te spelen en daar hadden Cees en Robin geen goed antwoord op.

Rond half één begonnen de jeugdleden aan hun clubkampioenschappen en speelden onder grote belangstelling van ouders en andere familieleden een zeskamp. Uiteindelijk werd in de laatste wedstrijd beslist wie zich clubkampioen mocht noemen. In vijf games wist Bas van Benthe te winnen en mocht de eerste prijs mee naar huis nemen.

Uitslag:
1. Bas
2. Benthe
3. Thomas
4. Audrey
5. Calien
6. Sofia

B8H6jeLIcAArekE.jpg-thumb

De senioren begonnen ’s middags ook aan het enkelspel. Er werd gespeeld in twee vijfkampen en een zeskamp. Er werden een aantal mooie en soms lange wedstrijden gespeeld welke ik niet allemaal kan gaan opnoemen, maar een aantal die opvielen wil ik toch even aanhalen. De wedstrijd tussen Japie en Hans. Hierin leek het erop dat Hans de overwinning zou binnen halen en eerste in de poule zou worden maar Japie wist na een 2-0 achterstand knap terug te komen en de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Nummers 1 t/m 3 van deze poule gingen door naar de kwartfinale. 1. Japie, 2. Hans, 3. Cees. In de vijfkamp waar Yoran en Rik in zaten en ook gelijk de favorieten voor de kwartfinale waren kwam dit ook zo uit. Echter wist Yoran in een vijfsetter van Rik te winnen en eerste in de poule te worden. In de andere vijfkamp werd er met flink wat gerommel begonnen aan de wedstrijden want Batse melde zich pas om half twee in de zaal. Hij was nog net op tijd want een uitsluiting van het toernooi hing hem al boven zijn hoofd. De wedstrijd die het vermelden waard was, was de wedstrijd tussen Batse en Linsey. Dit werd een marathonwedstrijd over vijf games waarin Batse alles uit de kast haalde om Linsey te verslaan. Uit de wedstrijd proberen te praten. Lange rustmomenten nemen tussen de punten. Deze had hij ook wel nodig om weer een beetje op adem te komen. Maar uiteindelijk mocht dit alles niet voldoende zijn en moest hij de overwinning laten aan Linsey. Waardoor Linsey eerste in de poule werd en Batse tweede.
Voor de laatste plek in de kwartfinale moesten de nummers 3 van de vijfkampen nog een wedstrijd spelen om te bepalen wie deze plek mocht innemen. Deze wedstrijd ging tussen Kim en Robin. Robin wist deze wedstrijd uiteindelijk in vier games wist te winnen. In de kwartfinales wonnen de op papier sterkste spelers hun wedstrijden wat resulteerde in de volgende halve finales. Hans tegen Linsey en Japie tegen Batse. Batse was op zoek naar suikers, want hij voelde zich niet helemaal lekker meer en ondanks de tijdsdruk, hij moest nog naar PEC, onderzocht hij nog even alle repen in de kantine op houdbaarheidsdatum. Waarvoor dank. De winnaars van deze halve finales werden Hans en Japie die het dus in de finale weer tegen elkaar op moesten nemen. Uiteindelijk bleek Japie de sterkste en mocht zich tot clubkampioen laten kronen. Batse trok zich terug voor de wedstrijd om de derde en vierde plek met als gevolg dat Linsey deze, zonder te spelen, in beslag kon nemen. Onder het genot van een drankje en pizza werden de prijzen uitgereikt en waren alle clubkampioenen van 2015 in de verschillende klassen bekend.
Last but not least wil ik Alie nog even bedanken voor de zelfgemaakte soep, belegde broodjes en het op zich nemen van de kantinedienst. Het was allemaal goed verzorgd.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige en sportieve dag. Veel succes in de competitie en hoop dat er volgend jaar weer een grote deelname is voor de clubkampioenschappen.

Robin

Reageren